FC Driebergen 1 maatje te klein voor aanstaande kampioen

Vandaag mocht FC Driebergen het opnemen tegen de studenten van Odysseus. Een ploeg wat na de winterstop vrijwel alles wint en inmiddels ruim aan kop staat in de competitie. Om stipt 14:00 werd er onder leiding van scheidsrechter Hardeman afgetrapt op het sportpark De Woerd.

Odysseus spoot uit de startblokken en joeg FC Driebergen direct op. FC Driebergen moest op de tanden bijten en in de eerste vijf minuten waren er gelijk een tweetal gevaarlijke momenten voor het doel van FC Driebergen. Gelukkig was de eindpass steeds niet goed. Na het spetterende begin van de in het paars gestoken studenten kwam FC Driebergen in de wedstrijd. Het probeerde druk te zetten op de verdediging van Odysseus en met snel combinatiespel weerstand te bieden aan de dadendrang van Odysseus. Odysseus speelde echter volwassen en had met de twee beweeglijke spitsen een gevaarlijk aanvalsduo. FC Driebergen kreeg echter een goede kans toen een vrije trap van Paul van Hofwegen net naast het doel belandde. Ook een zeer fraaie aanval werd net niet afgerond door Koen van Dijk die een teenlengte tekort kwam. Aan de andere kant kreeg Odysseus ook een goede kans toen de scheidsrechter door liet spelen terwijl er een duidelijke buitenspelsituatie was. Keeper Anton Advokaat was echter paraat en keerde de inzet. Zo hadden beide ploegen dus kansen op de openingstreffer. Na ruim een half uur spelen valt dan ineens de 0-1. Een van richting veranderd schot valt met een boog over de kansloze keeper Advokaat. Dan zit je lekker in de wedstrijd en dan krijg je zo’n domper. Odysseus probeerde gelijk door te drukken maar FC Driebergen hield stand. Vlak voor rust krijgt FC Driebergen een kans op de gelijkmaker maar een scrimmage voor het doel van Odysseus levert uiteindelijk niks op. Een minuut voor rust krijgt Odysseus een strafschop na een lichte overtreding en dan staat het ineens 0-2.

In de rust baalde men van de tussenstand maar werd ook afgesproken om vol te gaan voor die aansluitingstreffer om te proberen er nog een wedstrijd van te maken..

Na rust speelde FC Driebergen naar voren en drukte het Odysseus terug. Het had na een kwartier ook de kans op de 1-2 maar spits Koen van Dijk kopte geheel vrijstaand over. FC Driebergen bleef naar voren voetballen maar dat is natuurlijk wel gevaarlijk tegen de spitsen van Odysseus. In een tweetal situaties kwam FC Driebergen dan ook goed weg. Op een gegeven moment kreeg iedereen een beetje het gevoel dat het niet ging lukken vandaag en een kwartier voor tijd werd dat helaas de waarheid. Odysseus kopte na een corner de 0-3 binnen en toen was het over en uit. Vlak voor tijd vielen er nog twee doelpunten: een voor FC Driebergen (Koen van Dijk) en Odysseus maakte de 1-4.

FC Driebergen was vandaag een maatje te klein voor de aanstaande kampioen; dat compliment moet je de ploeg van trainers David Romijn en Robin van Holst zeker geven. Vandaag boekten zij een solide overwinning met degelijk en volwassen spel. Volgende week wacht de derby tegen DOSC. Een ploeg die het zeer goed doet en met Rodney van t Klooster de ster en topscoorder van de derde klasse 3d in haar gelederen heeft. Iedereen zal zich nog zijn fantastische goal in de eerste wedstrijd herinneren. FC Driebergen won toen overigens wel met 4-1. Kortom, een onvervalste kraker tussen twee ploegen die waarschijnlijk vol op de aanval zullen spelen.