FC Driebergen D3 (O-12-1) kampioen!!

Afgelopen zaterdag is de D3, ook wel bekend als onder-12-1, in de laatste wedstrijd van de competitie kampioen geworden. Omdat de nummer 2 op de ranglijst (AS ’80 uit Almere) eerder in de ochtend al had gewonnen, moest er zaterdag in Culemborg bij Vriendenschaar minimaal een punt gehaald worden. Ondanks de enthousiaste ondersteuning van de vele meegereisde trouwe supporters, werd het een lastige eerste helft. Met de rust stond het nog 0-0, een stand die ook per ongeluk de verkeerde kant op zou kunnen vallen. Gelukkig stelde FC Driebergen in de tweede helft orde op zaken door alsnog overtuigend met 0-3 te winnen. Het kampioenschap kon vol overgave gevierd worden.

Een verdiend kampioenschap, want in deze onder-12 competitie werd slechts één keer verloren en één keer gelijk gespeeld. Een prestatie van formaat! Dat het toch spannend was tot de laatste wedstrijd kwam ten eerste omdat elke wedstrijd pas na flinke strijd werd gewonnen, maar voornamelijk doordat ook AS ’80 nauwelijks wedstrijden verloor. Het hoogtepunt van de competitie was dan ook het onderlinge treffen. Dit waren twee memorabele wedstrijden, waarin het wat hen betreft helaas niet altijd ging om het voetbalspelletje zelf. Hierin bleek echter de echte kwaliteit van onze jongens (en meisje), want ze bleven steeds zeer gedisciplineerd en rustig spelen, wat resulteerde in een geflatteerd gelijkspel uit en een overduidelijke 5-1 overwinning thuis.
Bij deze dus de complimenten en de felicitaties aan het team met dit mooie kampioenschap: Thijs, Genaro, Mats, Jenna, Mads, Thijn, Quinten, Yigit, Mo, Thijs, Redouan, Joost, Diede, Jordy en Lamine. Uiteraard ook dank en felicitaties aan de trainers: Peter, Patrick en Marcel.

Bijgaand enkele foto’s van de feestvreugde van afgelopen zaterdag.

Eric van der Graaf