FC Driebergen 2 fluitend richting periodetitel

Hoenderdaal

Na het eerdere wegvallen van E, was het nu ook R die het liet afweten. FC Driebergen 2 is in de steek gelaten, net nu een cruciale wedstrijd tegen Geinoord 3 uit Nieuwegein op het programma stond. Geinoord had pas 3 punten en wij konden (als de uitslagen op andere velden gunstig waren) de koppositie overnemen.

We hoefden pas om 12.45 uur aanwezig te zijn. Zelfs de kater van Arie hield het niet zolang vol waardoor iedereen fris en fruitig aan de aftrap kon verschijnen.

Nadat iedereen de goede tas had gevonden stuurde André de volgende elf het veld op, met de opdracht om 3-4-3 te spelen tegen de pubers uit Nieuwegein: Pepijn, Marco, Jeroen, Kevin; Hessel, Bagdad, Albin, Ismet; Kevin, Halil, Arie.

Het fluitje voor de eerste 45 minuten klonk en FC Driebergen trapt af. De eerste kans van de wedstrijd was voor Geinoord, dat scherper begon. Na onoplettendheid kon de aanvaller een voorzet geven die onverhoopt voor de voeten van de Geinoord spits belande. Hij schok er zelf dusdanig van dat hij de bal niet vol raakte en Pepijn kon de bal uit het doel houden. Na ongeveer 5 minuten was het eerste gevaar voor de goal van Geinoord een feit. Na een goede actie weet Albin Meijer de bal voor te krijgen richting het doelgebied. Arie, die voor het eerst dit seizoen opvallend (positief) aanwezig was, zette zijn hoofd tegen de bal en werkte deze achter de keeper. Helaas dat de grensrechter (en overigens trainer) de goal onterecht afvlagde voor buitenspel.

Na 12 minuten spelen kreeg Geinoord weer een kans omdat FCD niet scherp genoeg was. Vanuit het centrum kon er een makkelijke steekpass gegeven worden. De rechtsbuiten van Geinoord kwam oog in oog met Pepijn en schoof de bal in de verre hoek. 1-0…

Nu was het belangrijk de armen in een te steken en het heft in eigen handen te nemen. Driebergen ging beter spelen en ging de wedstrijd langzamerhand domineren. Dit zorgde er in de 20e minuut voor dat Hessel, die doorgeschoven was van zijn ‘stofzuiger’ positie, de bal prachtig vanaf 25 meter, na het aangeven van Bagdaddy, in de verre hoek deponeerde. De stand was weer in evenwicht.

In de 10 minuten na de 1-1 was het balbezit grotendeels voor Driebergen. Het leek of Arie de avond ervoor alleen water had gedronken want na zijn eindeloze rushes zat zelfs meeverdedigen erin vandaag. In de 31e minuut kwam er weer zo’n goede actie waarna hij de bal verwoestend in de bovenhoek schoot, 1-2

Drie minuten later was het weer raak en jawel, wie anders dan Arie kon dit doelpunt maken. Hij zette de aanval op, maakte een goede loopactie en kreeg de bal terug van Halil, dit resulteerde in de 1-3.

In de 40e minuut waren de puberende boeren uit Nieuwegein het een beetje zat. De bal werd diep gespeeld richting de achterlijn. Pepijn komt zijn doel uit en wil de bal afschermen zodat deze rustig over de achterlijn gaat. De speler van Geinoord die diep werd gestuurd ging er achteraan en zette een sliding in. Hij vloog met twee benen vooruit richting de enkels van Pepijn. De aanvaller vond dat de keeper wel genoeg had gespeeld en dacht de wedstrijd even te beëindigen. Maar de wedstrijd was niet klaar voor Pepijn, die na een paar minuten weer stond, maar voor hem, een terechte rode kaart.

Driebergen ging weer door en in de 43e minuut werd er voor de zoveelste keer vandaag een rush ingezet door Arie. Hij omspeelde 4 tegenstanders, die als bowlingpionnen omvielen zodra hij erlangs vloog. Vanaf de achterlijn gaf hij de bal laag op Halil, die een goede eerste helft speelde en dit bekroonde hij met een doelpunt. 1-4

Het was rust en André gunde zijn mannen een kopje thee. Ondanks het veel te slechte eerste kwartier vond de trainer het knap dat FC Driebergen de achterstand omboog in een voorsprong. Dit moest doorgezet worden om te zorgen dat het doelsaldo wat werd opgeschroefd. Hier moest Nick voor zorgen, die Halil verving. En ijsbrand kwam in de ploeg voor Marco.

Na rust ging Arjan rustig door waar hij gebleven was. Het is nog steeds niet duidelijk of dit kwam door de afwezigheid van zijn moeder en/of vriendin of dat hij de avond ervoor water aanzag voor alcohol. 1-5

Na de galavoorstelling van Arie vond Nick het wel genoeg geweest. Hij had de instructies van André en zijn team goed in zich opgenomen: Geen ballen meer afgeven en scoren.

De 1-6 en tevens eerste van Nick was een goede pass van Ismet die Nick op de penaltystip kreeg. Hij draaide keurig weg en schoot de bal snoeihard tegen het net. Een doelpuntje dat Nick in zijn jeugdige jaren meermaals maakte.

Dit doelpunt voelde goed en dat was te zien, hij wilde meer. Na een goede loopactie van Arie, die de pass van Kevin Dame slim liet lopen ontving Nick de bal in de diepte. Hij stond oog in oog met de keeper, dit keer was Joeri werken dus hij had niemand om de bal op af te leggen. Hij omspeelde de keeper en werkte de bal in de touwen.

De hattrick liet niet lang op zich wachten en kwam rond de 70e minuut. Na een foutje van de verdediging kwam de bal voor de voeten van Nick die nu precies wist wat te doen. Keeper omspelen en scoren! De 1-8 was een feit.

Ondertussen waren de uitslagen van de directe concurrenten doorgegeven aan de spelende jongens en jawel, nummer 1 Montfoort en nummer 2 Deltasports hebben kostbare punten gemorst. FC Driebergen zou na deze wedstrijd bovenaan staan.

Ondanks dat iedereen al met het hoofd bij het sapje na de wedstrijd zat, bleek Ismet nog wat in huis te hebben. Na een uitgemeten ingooi van Ijsbrand nam Ismet de bal met een snelle beweging aan en haalde ineens uit. Een mooi schot dat achter de verslagen keeper van Geinoord belandde. Het laatste doelpunt, de 1-9 lag in het netje.De teams mochten douchen van de leidsman die een prima wedstrijd floot.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen nummer 7, Odysseus 3. Als deze wedstrijd gewonnen wordt dan zal FC Driebergen 2 de eerste periode titel in ontvangst nemen.

Met vriendelijke groet,

Afwezige R en afwezige E.