FC Driebergen 4 wint verdiend van VVA na late goal

Op een verassend zonnige zaterdag zou bier 4 weer beginnen aan de competitie. Ditmaal mochten we thuis aantreden tegen VVA 3 waar we eerder in de uitwedstrijd hadden verloren. Goeie mogelijkheid om revanche te nemen op dit vooral fysieke elftal. Iedereen had er ook zin in en bijna iedereen was op tijd.Nouja achteraf bleek dat we ook een halfuur later hadden kunnen verzamelen want het veld was volgepland. Hierdoor gingen de meesten terug de kantine in om lekker warm te blijven en een aantal gingen hooghouden op de strook. Deze voegden zich later ook maar bij de rest omdat het erg lang duurde. Binnen werden we getrakteerd op een broodje en daarna gingen we naar buiten om de warming up te gaan doen.

Rond 1 uur begonnen we aan de wedstrijd en we begonnen goed en fel. De eerste 25 minuten zaten we er goed bovenop en kregen we een aantal kansen. B. Marley kwam ditmaal vanaf het middenveld en dat pakte zeker in de eerste 25 minuten goed uit met een aantal mooie acties en zelfs een kopbal vanuit de corner die goed gepakt werd door de keeper van VVA. Na het goede begin zakte we een beetje in en kwam ook VVA beter in het spel wat ertoe leidde dat ook zij hun kansen gingen creëren. Dit zorgde ervoor dat het doel van Boer 3 vaker onder schot werd genomen en er zelfs een schot op de lat belande. Aan het eind van de eerste helft stond het echter nog 0-0 en gingen we de rust in voor wat tactische info en de nieuwe krachten.

De 2e helft hadden we ervoor gekozen om iets meer in te zakken omdat de verdediging van VVA zeer fysiek was en zodat we er voetballend meer aan de pas kwamen. Dit lukte ook zeker en we namen het initiatief in de wedstrijd. Ondanks dat kwam VVA er toch een paar keer uit en had een zekere Buffon, die overigens voor de wedstrijd al aankondigde dat hij rood ging pakken, een overtreding nodig op een doorgebroken aanvaller die anders alleen voor de keeper stond. Hier kreeg hij alleen geen rode kaart voor en mocht hij vrolijk verder voetballen.

Bier 4 kwam er later nog een aantal keren uit met een aantal mooie steekballen op Hulk en Pidgeyman maar deze mogelijkheden werden niet benut. Toch viel er nog een doelpunt, en wat voor een. Na een korte corner bleef But voorin hangen wat ertoe leidde dat er een bal laag ingebracht werd door de benen van pascal en zijn belager die hem probeerde te verdedigen die voor de voeten viel van de voeten van But die hem daarna als een bekwaam professional binnen schoot en Bier 4 naar de overwinning hielp. Pure blijdschap kwam vrij en 3 punten konden bijgeschreven worden bij Bier 4. Nu op naar de dubbele confrontatie met Roda 46′ 8