FC Driebergen A2 heeft de flow te pakken

Na een stroef begin van de competitie heeft de A2 van FC Driebergen zijn flow gevonden. Waar in het begin van het seizoen nog enkele pijnlijke nederlagen geïncasseerd moesten worden, wordt het spel, en de resultaten, steeds beter. Het lijkt erop alsof de heren uit hun zomerslaap ontwaakt zijn en zich op maken voor een goede winter!

Na de op 15 oktober behaalde overwinning op IJFC werd er tegen Focus gelijkgespeeld, Delta Sport met 5-2 afgeserveerd en VVIJ was niet in staat om te spelen.

Afgelopen week werd er gespeeld tegen JSV uit Nieuwegein. Op dat moment een directe concurrent, al hadden ze één wedstrijd extra gespeeld. Dankzij twee, al langer geblesseerde spelers, was de selectie van de A2 niet al te ruim bemeten. Gelukkig speelden Ako en Jorick uit de A1 mee. Ook Feiko was speciaal voor deze wedstrijd teruggekomen uit Delft om een overwinning uit het vuur te slepen.

Met twaalf tot op het bot gemotiveerde spelers kon Eddy de basis-elf selecteren. Door het ontbreken van Stijn was het vandaag aan veldspeler Daan om het doel te verdedigen. Hetgeen vandaag misschien cruciaal kon zijn.

Er werd gestart met de gebruikelijke 10 spelers, Feiko moest de eerste helft vlaggen, zodat hij nog een beetje kon uitbrakken.

Het spel golfde op en neer en over en weer waren er kansen. JSV had de eerste echt grote kans: Daan keerde een afstandsschot, maar had de bal niet klem. Hij dook naar de bal die op de grond stuiterde. De spits van JSV dacht hier anders over en ging volledig voor de bal en haalde hard uit. Alleen was Daan nog maar 1 meter verwijderd van de bal en keerde hij het schot met zijn keel. Niet optimaal, maar op deze manier voorkwam hij wel een achterstand voor FC Driebergen.

Echter hadden de spitsen Filmon en Roeland allebei een kans om de score te openen. Aanvallende middenvelder Jorick probeerde het van afstand, maar het mocht niet baten. De grootste waren toch wel voor FC Driebergen in de eerste helft. De linkermiddenvelder Ben kwam tot 2 keer toe oog in oog met de doelman. Echter leek de bal en de goal dezelfde magnetische lading te hebben: telkens wanneer de aanvallend ingestelde, mee opkomende linkermiddenvelder op goal schoot, werd door de bal door het magnetische veld van de goal afgestoot. Zodoende resulteerde de pogingen van Ben alleen in statistieken op in wedstrijdverslag, maar niet in doelpunten.

Toch kwam de A2 verdiend op voorsprong door een doelpunt van Roeland. Zo werd er gerust met een 1-0 voorsprong. In de rust waren de kansen voor Ben het onderwerp van gesprek. Ook de aanwezigheid van de langgeblesseerde Arjan was een motivatie voor het team. Arjan had twee weken hiervoor zijn knieschijf verdraait en kan zeker 3 maanden niet voetballen. Ondanks dit alles, kwam hij toch even een kijkje nemen hoe het team presteerde zonder zijn aanwezigheid. Hij was niet ontevreden.

Of het een geplande wissel was weet men niet, maar Ben keerde aan het begin van de tweede helft niet terug op het veld. Dit betekende wel dat de Feiko weer zijn opwachting mocht gaan maken in het elftal.

Vol goede moed en op jacht naar de beslissende 2e goal werd er gestart. Echter was het spel minder verzorgd dan in de eerste helft en speelde JSV beter. Toch lagen er veel ruimtes op het veld. Door goed werk van de verdediging en het middenveld bleef het lange tijd 1-0. De aanvallers van FC Driebergen A2 kwamen er nog sporadisch aan te pas. Toch waren er een paar gevaarlijke uitbraken, maar ondanks dat kon het niet anders dan dat JSV een tegengoal zou maken. Dit gebeurde dan ook en zo stond er 12-1 op de borden.