FC DRIEBERGEN A3 grijpt laatste strohalm

Afgelopen zaterdag stond voor FC Driebergen A3 de wedstrijd tegen FC De Bilt A4 op het programma. Aangezien we in De Bilt tegen een enigszins geflatteerde 8-1 nederlaag waren aangelopen waren we uit op revanche en dus tot op het bot gemotiveerd. Ook het feit dat de tegenstander van vandaag haar laatste vier competitieduels had verloren werkte voor ons als een rode lap op een stier.

Met Thom in de goal, een verdediging met Gijs, Philip, nieuwkomer Wessel en Max gevolgd door een middenlinie met Tobias, Robert-Jan en Raoul en een tridente met Niels, Willem en Thijs in de aanval moesten we de jongens van De Bilt toch wel kunnen verslaan.  Dat de wedstrijdsecretaris van FC Driebergen ons de kans gaf onze kunsten op het hoofdveld te vertonen, was een mooie bijkomstigheid en om 12.15 floot de scheidsrechter van dienst voor het begin van de topper in de derde klasse 08.

Beide teams begonnen nerveus aan de wedstrijd. Waar de midmid en centrale verdediger van FC De Bilt in het heenduel nog indruk maakten, raakten de twee aan het begin van de wedstrijd veel ballen kwijt aan de sterk spelende Wessel en Robert-Jan. Aan FC Driebergen-kant liep het op aanvallend gebied echter ook niet perfect. Afgezien van een goede aanval met aangever Thijs en een op de lat schietende Willem kwamen ook ‘De vrienden van de A3’ niet bij het vijandelijke doel. Na de rommelige beginfase leek de formatie van gepassioneerde leiders Wim Hak en Jan Kardux toch grip het duel te krijgen. Dit resulteerde eerst alleen in een goede kans voor Niels, maar een paar minuten later stond de 1-0 op het scorebord. Na een prima steekbal van Thijs stond Willem vrij voor de keeper. Deze bleef rustig en schoof de bal langs de FC De Bilt-goalie.

Helaas duurde het niet langer van 10 minuten voordat de bezoekers stand weer gelijk trokken. Nadat hun centrale verdediger, die inmiddels iets beter in de wedstrijd leek te zitten, een vrije trap nog door Thom zag worden gepareerd, lukte het de Biltse linksvoor wél om onze blonde God in de goal te passeren. Via de binnenkant van de paal eindigde zijn lage uithaal in het Driebergse doel. Zonde. Mede dankzij een ijzersterke ingreep van ‘Wim Mourinho’ hoefden we echter niet lang te treuren. De invalbeurt van Joris a.ka. Swarinho Gáucho bleek een meesterzet. Na weer een prima actie van Thijs kopte ‘Swar’ de bal tegen het net. 2-1. Tijd om te rusten en met behulp van een lekker glaasje limonade de beentjes even rust te gunnen.

De limonade bleek als doping te werken, want één minuut nadat we hadden afgetrapt wist Willem met een schot vanaf randje 16 onze voorsprong te vergroten. Dit tot vreugde bij leider Jan, die onze spits in de rust nog had gezegd dat hij in de eerste minuut na rust moest scoren met een bekeken schot. Zo geschiedde. Na de 3-1 leek het duel een beetje dood te bloeden. Doordat we iets meer inzakten en op de counter loerden, gunden we FC De Bilt het balbezit. Dit leidde enkele keren tot vervelende situaties, maar telkens wist de ijzersterk spelende verdediging het doel met succes te verdedigen. Nadat Thijs, die na afloop terecht tot man of the match werd gekroond, rond de 75e minuut langs de witrode verdediging glipte en koel afrondde, was het duel definitief beslist. Heerlijk. Dat FC De Bilt drie minuten voor tijd nog iets terugdeed en het Driebergse net nog voor de tweede keer wist te laten vibreren, deerde de vreugde bij de in grote getalen toegestroomde en prima supporterende dames en ouders langs de kant dan ook niet.

Met de 4-2 overwinning op het sportief spelende De Bilt zijn we inmiddels alweer drie duels op rij ongeslagen en mogen we stiekem weer gaan denken aan het kampioenschap. Voordat het zo ver is, is het zaterdag echter zaak om MSV A3 te verslaan. Indien we weer worden gesteund door zoveel supporters, moet dit lukken. Dit zullen we echter moeten doen zonder Philip, die tijdens het duel zijn pols ongelukkig op twee plekken brak. Animo Griek!