FC Driebergen blij met drie nieuwe grootveld-scheidsrechters

Heiko Gorter Makelaars

U had ze vast al wel gezien bij een aantal wedstrijden: Luke Lahaije (JO15-1) en Mo Sino (Za5). Ze moesten als onderdeel van de cursus verenigingsscheidsrechter een aantal wedstrijden gecoached fluiten. Deze praktijkwedstrijden werden afgewisseld met een viertal cursusavonden over de theorie van het leiden van wedstrijden als scheidsrechter.
Inmiddels hebben Luke en Mo deze cursus succesvol afgerond en zijn ze gediplomeerd grootveld-scheidsrechter. In het nieuwe seizoen zullen ze dan nog vaker op de velden te zien zijn, niet als voetballer, maar als scheidsrechter.
Luke had al eerder de pupillenscheidrechterscursus gedaan en had daardoor ook al twee jaar ervaring met fluiten. Mo had die ervaring nog niet, maar heeft zich uit interesse aangemeld. En Wido van Dijk, ooit eens de cursus gevolgd bij zijn vorige club, heeft ook aangeboden om vanaf volgend seizoen te willen fluiten.
FC Driebergen is wederom enorm trots op deze mannen die niet alleen laten zien dat ze het leiden van wedstrijden leuk vinden om te doen, maar hiermee ook weer een bijdrage leveren aan de club als vrijwilliger. En dat is altijd nodig, zeker ook bij de scheidsrechters. Daarom gaan we ook voor de pupillenscheidrechters weer actief werven om volgend seizoen te proberen alle pupillenwedstrijden door pupillenscheidrechters geleid te hebben.
Namens het jeugdbestuur,
Paul van Oosten
Scheidsrechtercoördinator FC Driebergen