FC Driebergen blijft in 3e klasse

In een echt degradatie duel heeft FC Driebergen maar net met de hakken over de sloot het 3e klasserschap behouden.

Door thuis het verschil al gemaakt te hebben n.l. 5-1 dacht men appeltje, eitje, maar dat was dus niet zo.

Al had de wedstrijd al binnen 4 minuten op slot kunnen zitten, als Jelle Adema zijn grote kans niet om zeep hielp door alleen voor de doelman te verschijnen.

In de 10e minuut een uitval van Hercules welke inzet uitstekend tot hoekschop werd verwerkt door doelman Michel van Bruggen. Men moest tot de 21 e minuut wachten voordat er weer wat gebeurde en dat was wederom een goede uitval van Hercules waar de spits zelfs doelman van Bruggen passeerde maar zijn inzet op een leeg doel uitstekend door middel van een sliding van Wouter Meeles die bal tegen de paal zag ketsen.

Even later gevolgd door een kans van Nessi Alshiekhy die de bal over de uitgelopen doelman kon plaatsen maar dat lukte hem niet. Het was de 33e minuut dan eindelijk dat FC Driebergen op voorsprong kwam door goed werk van Jeffrey Veenendaal die Kevin Woudenberg bereikte die alleen voor de doelman geen fout maakte en beheerst scoorde 0-1.

Maar nog voor de thee kwam daar weer verandering in,ver in blessure tijd was het weifelend ingrijpen van de Driebergse verdediging doordat Kevin Woudenberg geblesseerd rond de middellijn bleef liggen dacht men Hercules trapt de bal wel over de zijlijn maar dat gebeurde niet en was men net te laat om de doorgebroken speler te achter halen die beheerst scoorde 1-1 wat tevens de ruststand werd. Geen man overboord FC Driebergen stond nog steeds voor met 2-6.

De 2e helft begon met een wissel Thomas Meeles bleef geblesseerd achter in de kleedkamer en zijn vervanger werd Jelle Damhuis. Het werd een helft met een heel paniekerig spelend FC Driebergen net of men er niet meer zeker van was met deze comfortabele voorsprong. De ene na de andere slordigheid vond er plaats en Hercules bleef er in geloven om dichterbij te komen en dat lukte ook. Het was de 76e minuut dat de thuisclub op een verdiende voorsprong kwam 2-1.

Eigenlijk nog niets aan de hand maar als ze dan ook nog in de 79e minuut een terechte strafschop mochten nemen(Michel Hoekstra kegelde zijn tegenstander binnen de beruchte lijnen tegen de grond) en die feilloos werd benut 3-1 gingen de vele Driebergse supporters toch nog met zenuwen de laatste fase van de wedstrijd in.

Men hield in de 84e minuut hun adem in toen de spits van Hercules alleen opdook voor de Driebergse goalie maar hij schoot hoog over. Dit was eigenlijk het laatste wapenfeit van deze uitermate slecht gespeelde wedstrijd vooral van de zijde van FC Driebergen maar goed de score van het totaal bleef in het voordeel van FC Driebergen 6-4 en zodoende mocht men zeer, zeer tevreden zijn met het behoud van de 3e klasse.