FC Driebergen boekt zege op Bunnik

Op een gezellig sportpark de Woerd mocht FC Driebergen vandaag aantreden tegen Bunnik. Een mooie dag voor O19-1 speler Daan Koeman want hij maakte vandaag zijn debuut in de basis als linksachter.

FCD begon vandaag wat afwachtend aan de wedstrijd en liet Bunnik het spel maken. Bunnik maakte graag gebruik van die geste en trok het spel direct naar zich toe. Met veel beweging en strijd probeerden de blauw gelen uit Bunnik het FCD moeilijk te maken. Ook gaven ze veel druk op de bal als FCD de bal had. Dit zorgde ervoor dat het tempo in de wedstrijd vrij hoog was maar dat de zuiverheid bij beide ploegen ontbrak. Desalniettemin was Bunnik de betere ploeg. Het kreeg een paar kleine kansen maar de score werd niet geopend. Na twintig minuten deed FCD dat wel toen spits Koen van Dijk de bal binnenkopte maar de assistent-scheidsrechter had buitenspel geconstateerd. Het bleek slechts uitstel want een paar minuten later was het wel raak voor FCD. Uit een snelle counter was het Manasse van Dijk die opstoomde langs de zijlijn en een puntgave voorzet gaf op Fabian Roelofs. Die bleef koel en schoof de bal beheerst binnen.

Bunnik probeerde na deze tegenslag direct de gelijkmaker te maken. FCD kwam echter wat beter in de wedstrijd en was steeds gevaarlijk in de counter. Toch was het Bunnik dat drie zeer goede kansen kreeg. Een vrije trap belandde op de lat, een kopbal ging naast en voor een leeg doel werd er over geschoten. Dat had toch minimaal een doelpunt voor Bunnik moeten zijn.

In de rust was de spelersgroep van FCD kritisch op zichzelf en was het besef daar dat de 1-0 voorsprong niet verdiend was. Tactisch werd er besloten om eerder druk te zetten en om met veel diepte in het spel te spelen.

Na rust had FCD de wedstrijd onder controle. Bunnik kon behoudens een gevaarlijke voorzet niet echt angst meer inboezemen en FCD probeerde de 2-0 te forceren. Verdedigend had Bunnik echter de zaakjes prima voor elkaar waardoor er de tweede helft weinig kansen werden gecreƫerd voor beide doelen. Toen was daar ineens een cruciaal moment. Een speler van Bunnik beging een overtreding vlak buiten de zestien en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. Dat was een zware beslissing van de verder goed leidende scheidsrechter. De daaropvolgende vrije bal werd door Sezer Gurbuz zeer slim de lange hoek ingeschoten waardoor FCD op een 2-0 voorsprong kwam. Deze tik kwam hard aan bij Bunnik en FCD speelde vanaf dat moment eigenlijk een gewonnen wedstrijd. Zeker toen Erik Eckeveld een afgeslagen corner subtiel in de hoek krulde en het al vrij snel 3-0 stond.

Bunnik was verslagen en kon ook nog eens met negen man verder toen een speler van Bunnik een rode kaart kreeg voor een tackle. FCD had vrij spel en creƫerde nog een handvol prima kansen maar helaas gingen deze kansen er niet in. Het dient gezegd te worden dat een nog grotere uitslag wel erg geflatteerd was geweest.

Opnieuw winst voor FCD en volgende week wacht de loodzware wedstrijd tegen koploper IJFC. IJFC is de gedoodverfde kampioenskandidaat en haalde vandaag een duidelijke overwinning op DVSU. FCD heeft volgende week niks te verliezen en kan vrijuit de strijd aangaan tegen de blauw witten uit IJsselstein. Dat beloofd een mooie pot te worden dus wij zien u graag volgende week op sportpark de Woerd.