FC Driebergen Businessclub bezoekt de wedstrijd FC Utrecht – FC Twente

Autoservice Cor Duiveman

Op uitnodiging van één van onze FC Driebergen sponsoren ING Bank waren 18 leden van de FC Driebergen Businessclub zondag 25 februari j.l. te gast in Skybox 419 van stadion Galgenwaard. Andere businessclubleden kwamen net van andere voetbaltribunes terug, andere leden stonden op de latten in de sneeuw en de kou en weer anderen waren elders vanwege de krokusvakantie of houden niet van voetbal dat kan en mag natuurlijk ook.

Nogmaals onze dank aan Tamara van Doesburg en Wietse van Dijk (beide namens ING Bank Zakelijk Rayon Utrecht – Heuvelrug aanwezig), door wie wij in de geheel in ‘ING-oranje’ uitgedoste Skybox met ‘Leeuw logo’ werden ontvangen met koffie/thee met een petitfourtje met het logo van FC Utrecht, wie wil daar nou niet z’n tanden inzetten.

Op een TV-scherm in de Skybox werd door enkele van ons de wedstrijd Feyenoord-PSV met een schuin oog bekeken, geen vrolijke gezichten!. Achteraf had Hans van Vugt veel gezelliger met ons mee kunnen gaan. Ook de uitslag van Ajax tegen ADO Den Haag: 0-0, stemde bij weer andere fans niet tot veel vreugde. Wel vrolijke gezichten bij de ‘Utreg-fans’, immers eerder dit weekend had één van de concurrenten van FC Utrecht, PEC Zwolle tegen Heracles Almelo al verloren en speelde een andere concurrent Vitesse gelijk tegen VVV-Venlo; 2-2.

FC Utrecht – FC Twente was een wedstrijd waarin twee teams tegenover elkaar stonden die, in deze fase van het seizoen, allebei hun een eigen strijd streden. FC Utrecht richtte het vizier op deelname aan de play-offs om Europees voetbal, alles en iedereen in Enschede hoopte links- of rechtsom lijfsbehoud te realiseren. En dat, zo is inmiddels wel gebleken bij de Tukkers, is nog een flinke klus. Bovendien kon bij winst FC Utrecht de 4e plek op de ranglijst van de Eredivisie ten koste van Feyenoord komen en zou het team van trainer/coach Jean-Paul de Jong in 2018 nog altijd ongeslagen blijven.

Voorafgaand aan de wedstrijd hebben alle FC Driebergen Businessclub, dit zijn allen voetbalkenners, hun voorspellingen voor deze wedstrijd op een ‘Pouleformulier’ genoteerd.
Vanuit de Skybox betreed je op de 5e etage je eigen VIP Tribune. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht op het hele stadion en de nieuwe groene grasmat (o.a. het werk van Lucas Servaas/De Ridder Civiel- & Cultuurtechniek).

De wedstrijd begon om 16:45 u. Na een aardig begin van Utrecht (Van de Streek miste een grote kans), domineerde Twente. Nadat Vuckic (na een spijtende pass van Holla) had gescoord, verzuimde Twente afstand te nemen (zo schutterde Vuckic) en op slag van rust werd pover verdedigen afgestraft door Klaiber: 1-1.

In de rust werden wij verrast door de ook door ING georganiseerde catering: kipsaté, stokbrood, kroepoek en atjar. Drankjes mochten wij zelf uit de goed gevulde koelkast pakken. Top geregeld dus!.

Na rust, inmiddels was de zon onder en werden er ‘dekentjes’ uitgedeeld, hoe luxe kan je het hebben, gooide Utrecht de grauwsluier van het eerste bedrijf van zich af en kreeg het kansen. Halverwege de tweede helft schoot Van de Streek raak na een hakje van Dessers. Ayoub rondde later een prachtige aanval af met de 3-1.

Onder het genot van nog een drankje met div. snacks analyseerde ieder op zijn ‘eigenwijze’ de wedstrijd. Ook Gert Kruys (oud voetballer FC Utrecht/Radio-TV reporter) gaf zijn analyse van de wedstrijd in de ING Skybox en deed zijn voorspelling voor de wedstrijd van aanstaande zondag PSV-FC Utrecht: 1-1. De einduitslag 3-1 van deze wedstrijd was door een 6-tal FCD Businessclub leden al voorspeld, maar omdat de tussenstanden van de 1e en 2e helft door niemand juist waren voorspeld, was er geen winnaar en zal de prijs tot een bezoek bij een volgende voetbalwedstrijd in het ongewisse blijven.

Een top voetbaluitje, nogmaals dank aan ING Bank !

FC Driebergen Businessclub
Rogier de Mol Ko van Raalten