FC Driebergen door in beker na 0-5 winst tegen DVSA

Banner Balkan Restaurant

Door een dik verdiende 0-5 overwinning op DVSA in Amerongen is FC Driebergen met 1 doelpunt verschil winnaar geworden in de poule van de beker. De volgende ronde gaat gespeeld worden op zaterdag 22 oktober 2022.

De laatste wedstrijd in deze poule werd gespeeld in Amerongen tegen 5e klasser DVSA. DVSA begon direct met proberen de achterhoede van FC Driebergen vast te zetten. Dat zorgde er direct voor dat de heren uit Amerongen in de 1e minuut een kans kregen, maar de bal naast het doel werkte. Geleidelijk aan kregen de Driebergenaren grip op de wedstrijd. Dat zorgde ervoor dat er mogelijkheden ontstonden, maar doordat er te weinig rust in het spel was verspeelde ze veel kansen .

Het was pas in de 24e minuut dat de weer goed spelende Mick Visser de ban kon breken voor Driebergen. Via een vrije trap krulde hij de bal in de verre hoek naast de keeper. In de 38e minuut zette Mick ook de 0-2 op het scorebord. Via een actie aan de linkerkant maakte hij ruimte voor zichzelf en schoot de bal met links uit een moeilijke hoek in het doel. Er werd in de eerste helft niet meer gescoord.

Een 2e helft met wat wissels werd een helft met een groot aantal doelrijpe kansen die niet verzilverd werden. Driebergen had zichzelf meer moeten belonen voor het verzorgde spel dat ze op de mat legde. Na een mooie opbouw vanuit achteruit door uitblinker Hidde van der Werf en de sterk spelende Floris van Oosten kwam de bal bij Mick. Via een steekbal lanceerde hij Jesper van Doesburg die koelbloedig de 0-3 in het net schoot. De grens vlagde nog, maar de scheidsrechter ging daar niet in mee. Uiteindelijk een goede beslissing, want op de beelden van de wedstrijd die op Youtube werden geplaatst werd duidelijk dat het geen buitenspel was.

In het laatste kwartier van de wedstrijd pakte Ismet Sahin zijn moment. De 0-4 was een prachtig uitgespeelde aanval via Daan Brouwer en Ismet Sahin, waarbij laatst genoemde de bal kon intikken. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd moest toen nog worden gemaakt. FC Driebergen kreeg een vrije trap op de punt van de 16. Ismet ging achter de bal staan en schoot hem vervolgens heerlijk in de verre hoek over de keeper in het doel. Hiermee was de eindstand van 0-5 bereikt.

Na de wedstrijd bleek dat FC Driebergen met 1 doelpunt verschil eerste in hun poule is geworden. Hiermee hebben zij de volgende ronde van de beker bereikt. Als de tegenstander bekend is, zal dit direct via de website en het Instagram account van het eerste elftal worden gedeeld. Volg je hun nog niet? Ga dan snel naar @fcdriebergen1 .

Aanstaande zaterdag op 24 september om 14:30 uur is de eerste competitie wedstrijd van het seizoen 2022/2023 tegen Saestum. Om 13:00 uur zal de officiële opening van het nieuwe Panna – veld plaatsvinden.