FC Driebergen E5 kruipt door het oog van de naald

Afgelopen zaterdag speelde de E5, nummer één in de poule, tegen CDW E5 die helemaal onderaan staat. Dat zou een makkelijke overwinning moeten worden, maar niets was minder waar.

CDW trapt af. De jongens/meisje van onze E5 spelen door het kleine veld erg zenuwachtig. Ze zijn zichtbaar niet gewend om zo compact te spelen.

CDW gaat goed van start, want in de eerste vijf minuten krijgt CDW een aantal kansen wanneer de bal op de paal of lat komt of net over gaat. In de achtste minuut krijgt CDW een corner. Deze wordt kort genomen en ze krijgen kans om een aantal keer op doel te schieten. Echter, elke keer zit er een verdediger van de E5 tussen. Bij de laatste onderschepping kan Yigit naar Thijn schieten die de bal mee naar voren kan nemen. Hij komt alleen op de keeper af en schiet, maar de bal gaat rakelings langs het doel.

Dan krijgt de E5 een vrije trap. Julius schiet naar Jenna die vervolgens een mooie 1-2 met Thijn doet waarna Jenna net overschiet.

Even later krijgt de E5 twee corners achter elkaar die er beide niet in willen. De tegenaanval van CDW eindigt ook in een corner, maar de bal verdwijnt ook daar naast het doel. Een minuutje later krijgt CDW een vrije trap die zowel in eerste als in tweede instantie geweldig gered wordt door Damian.

In de 18e minuut is het weer de E5 die via Quinten de bal naar voren kan brengen. Quinten speelt Floris mooi aan, maar Floris verliest uiteindelijk de bal doordat hij te ver voor zicht uit speelt.

Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en het spel is aardig in evenwicht. Een mooie aanval over links door Mads geïnitieerd komt bij Jenna die helemaal vrij staat. Ze geeft een mooie lobbal, maar de bal wordt goed verdedigd door de keeper van CDW.

En met een stand van 0-0 gaan we de rust in.

Na de rust trapt de E5 af, maar CDW neemt direct het voortouw en schiet op de lat. Direct komt de E5 met een tegenaanval en Floris krijgt de bal. Een verdediger van CDW weet de bal echter corner te tikken. De corner is zonder resultaat, maar een minuut later krijgt CDW twee corners achter elkaar waarbij Thijn de bal mooi wegkopt. CDW kan echter voluit schieten, maar de bal gaat over.

In de 29e minuut krijgt CDW weer een kans uit een corner, maar de bal gaat voor het doel langs. De druk vanuit CDW neemt toe op de verdediging van de E5 als een aantal ballen net naast gaat.

Niet alleen de druk neemt toe, ook de spanning loopt op. Er is nog niet gescoord en wil de E5 bovenaan blijven staan, dan moet er op dat vlak toch echt iets gebeuren. Dan nog maar eens proberen om vanuit een corner een doelkans te creëren. Dat lukt als Thijn de corner strak laag over de grond speelt naar Floris. Die schiet echter over.

Twee minuten later is het wederom Thijn die de bal op Floris speelt en via de rechterkant naar de achterlijn loopt richting het doel. Hij ziet Quinten staan, maar op het moment van schieten staat Quinten net verkeerd en een verdediger van CDW onderschept de bal.

In de 35e minuut krijgt de E5 weer een corner en dus weer een kans om de score open te breken. Thijn schiet de bal weer laag en de bal wordt onderschept door CDW die meteen een tegenaanval creëert. De aanvaller van CDW kan schieten en de bal komt wederom op de lat. De E5 heeft een aantal engeltjes op zowel de lat als de beide doelpalen zitten, zo vaak als CDW het aluminium al heeft geraakt.

Dan is het in de 37e minuut als de E5 een vrije trap krijgt. Mats neemt de vrije trap, maar schiet direct op de keeper die de bal tegenhoudt en direct wegschiet. CDW komt daardoor heel snel op Damian af en schiet vervolgens raak: 1-0. De score is geopend.

Nu is het toch echt tijd voor de E5 om te laten zien wat ze in huis hebben. Ze proberen het wel en het lukt ook een paar keer om voor het doel van CDW te komen, maar de keeper redt elke keer uitstekend.

In de 40e minuut is het Floris die twee man van CDW voorbij speelt en een schitterende steekpass op Jenna geeft die direct links van de keeper de bal in tegen het net schiet: 1-1. Met nog 10 minuten te spelen zal het echter geen doelpuntenfestijn meer worden.

CDW E5 en FCD E5 zijn zeer gelijkwaardig en dat is ook te zien in het spel. Toch is het CDW die in de 44e minuut de score toch weer ophoogt door de bal via de binnenkant paal achter Damian te leggen.

Een paar minuten voor tijd probeert Mads het nog van enige afstand, maar de bal gaat net over. Het einde van de wedstrijd nadert en de spanning stijgt tot een hoogtepunt. In de laatste minuut krijgt de E5 nog een corner. Thijn neemt hem weer en het is gelukkig Floris die de bal binnenschiet: 2-2. Niet veel later wordt de wedstrijd afgefloten door de jarige scheidsrechter.

Met het laatste doelpunt is de E5 door het oog van de naald gekropen en gaat naar huis met één punt.

Uw verslaggever Paul.