FC Driebergen geeft voorsprong in slotfase uit handen (nu met foto’s)

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft FC Driebergen zaterdag in zijn eerste competitie wedstrijd thuis een onverdiend gelijkspel behaald 2-2 op Voorwaarts uit Utrecht. Na een goede eerste helft waar bij FC Driebergen de oud gedienden Michel Hoekstra ( absent) en Paul van Hofwegen (geschorst) ontbraken moest trainer Wouter van de Berg zijn achterhoede anders indelen. Maar dat ging hem goed af door aanvoerder Thomas Meeles samen met Hidde v/d Werf de achterste lijn te laten vormen.

Het was de thuisclub die de grootste kansen kreeg zowel spits Koen van Dijk als rechter spits Nessi Alshieky die deze kansen om zeep hielp. De gasten uit Utrecht kregen ook wel 2 aardige kansen maar beide doelpogingen gingen voorlangs het doel van de weer goed keepende doelman Michel van Bruggen. Zodoende kwam de rust met 0-0.

Na de pauze een iets onzekerheid spelend FC Driebergen die toch op een voorsprong kwam door een goed lopende aanval via Jelle Adema naar de keihard vechtende Kevin Dame die zijn tegenstander omspeelde en uitstekend inschoot onhoudbaar voor de keeper van Voorwaarts 1-0. En zelfs 10 minuten later was het wel iets gelukkiger maar wel doeltreffend werd het 2-0 door attent te reageren op een fout in de achterhoede van de gasten en van 5 meter schoot Nessi Alshieky beheerst in 2-0.

Een welverdiende weelde maar het liep toch anders. Het steeds meer naar achter lopen van de thuisclub kwamen de gasten meer in hun aanvallende spel en dat leidde in de 81e minuut tot de aansluit treffer 2-1 en hoewel in de 88e minuut ze met 10 man verder moesten (direct rood ) terecht gegeven door de uitstekende scheidsrechter Q. Vugts (Soest) werd het ver in blessure tijd toch nog 2-2 door een mooi doelpunt van Voorwaarts die er in bleven geloven voor een beter resultaat en daar slaagden ze, tot ontzetting van al wat FC Driebergen was,  in.

Een teleurstellend (als een soort nederlaag) FC Driebergen verliet het veld met gebogen hoofden. Zaterdag as 7 oktober de uitwedstrijd in Maarsenbroek tegen OSM’75 aanvang 15.15