FC Driebergen houdt lang stand

In een voor het publiek saaie wedstrijd heeft FC Driebergen een nederlaag geleden tegen koploper Valleivogels uit Scherpenzeel van 0-1.

De uitslag doet vermoeden dat het een gelijk opgaande wedstrijd was maar het was Valleivogels die het veldoverwicht maar karig beloond zag worden door het stugge en goed verdedigend FC Driebergen.
De thuisclub kwam eigenlijk maar sporadisch in de aanval daar de zeer goed staande verdediging weinig kansen weg gaf.

De goed combinerende gasten uit Scherpenzeel die met veel enthousiaste toeschouwers aanwezig waren om hun favorieten aan te moedigen hadden zeker 75% balbezit maar echte kansen kwamen daar niet uit en stevende de wedstrijd naar een 0-0 met de rust.

De tweede helft gaf al direct een sterker Valleivogels aan die eigenlijk een snel doelpunt wilde scoren om de Driebergse verdediging een slechte middag te bezorgen maar dat bleef toch lang uit nogmaals FC Driebergen voerde hun opdracht perfect uit alleen het te grote balverlies na hun onderschepping werd toch fattaal wat in de 71e minuut hun verdiende voorsprong opleverde doordat er een overtreding werd gemaakt door het middenveld van FC Driebergen en de daaruit ontstane vrije trap van 22 meter afstand voortreffelijk en onhoudbaar voor de goed keepende Michel van Bruggen werd ingeschoten 0-1.

Met nog ruim 20 minuten te gaan werd er meer risico genomen en kwamen er een paar kleine kansen om de gelijkmaker te scoren maar die werden een prooi voor de doelman van Valleivogels .

In een rommelige slotfase waar ook nog Pascal van Doorn met 2x geel van het veld werd gestuurd werd het einde voor Valleivogels met luid gejuich binnen gehaald in een voor hun verwachte moeilijke wedstrijd die dik en dik is verdiend.

Zaterdag een uitwedstrijd tegen SEC uit Soest aanvang 14.00 in Soest.