FC DRIEBERGEN JO10-1 domineert met 5-2

Kapsalon Rob

Zaterdag 24/3 FC Driebergen JO10-1 vs. JSV Nieuwegein JO10-1

Keeper Milan moest deze week helaas verstek laten gaan vanwege een blessure en ook Geander kon niet meespelen, maar gelukkig hadden we goede vervangers aan Abel in het doel en Floris in het veld.

Meteen in de eerste minuut moest Abel in actie komen door een hard schot van Nieuwegein, maar hij wist hem gelukkig goed tegen te houden. Nog geen minuut later kreeg Lars een kans, helaas net iets te scherp waardoor naast het doel. Bas veegde behendig alles schoon voor ons doel waardoor de tegenstander weinig kans kreeg. De wedstrijd leek gelijk op te gaan maar Driebergen kreeg meer kansen: een mooie pass van Lars naar Naut, die maar net naast het doel schoot, en Lars die vervolgens zelf schoot en op slechts een paar centimeter rechts naast plaatste. Dat liet Nieuwegein niet op zich zitten en scoorde bijna, maar de kopbal van Abel bracht redding. Na een kwartier spelen kwam het eerste doelpunt met een voorzet van wederom Lars, waarna Floris hem op z’n dooie gemak in schoot. Nogmaals een treffer van Floris bracht de stand op 2-0 bij rust.

FCD opende de tweede helft mooi recht op het doel van JSV maar een tikje van de keeper voorkwam een doelpunt, waarna de nummer 9 van JSV voor 2-1 zorgde. Een prachtige voorzet van Tristen liet Floris 3-1 maken, en Marnix schoot vervolgens van wel zeker 18 meter (!) afstand recht in het netje van JSV (4-1). Maar toen werd het echt spannend: er werd een penalty gegeven voor hands en Abel maakte zich groot in het doel. En ja, hij hield de penalty!!! De ouders juichten waarschijnlijk nog harder dan de spelers… Marnix scheurde vervolgens over het veld en bracht de bal weer terug op de andere helft. Bas haalde uit met een keiharde poeier maar trof jammer genoeg de buitenkant van het net. Naut schoot prachtig maar kwam net boven het doel uit, anders hadden we nog een pracht punt gehad. De overheersing van onze blauw-witte jongens was compleet toen Floris over keeper én een aantal spelers heen schoot en voor 5-1 zorgde. Een mooie redding van de keeper van JVC voorkwam een volgend doelpunt en de wedstrijd eindigde met 5-2.

Goed gespeeld mannen!