FCD JO17-2 Kampioen (Nu met verslag)

Het liep vanaf de 1e dag van de competitie al lekker. We speelden attractief en altijd op de winst. Trainingsopkomst was prima en er werd hard gewerkt. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een kampioenswedstrijd uit bij belager Hercules in Utrecht. We verzamelden op de parkeerplaats om 11 uur en ik zag aan de koppies dat er spanning op zat. We kregen vandaag hulp van Lucas( vanwege langdurige blessure Bjorn) en daarmee was het team compleet.

Aangekomen in de kleedkamer was het een lawaai van jewelste, iedereen had wat te vertellen en schreeuwde door elkaar. Daarbij geholpen door de lekkere muziek uit een JBL box die niet zou misstaan op een kermis. De muziek vond ik wat minder!

Ik heb  hun maar laten uitrazen en toen uiteindelijk na 10 minuten het woord genomen. Ik heb de opstelling gemaakt en 2 dingen meegegeven waar ze aan moesten denken: Beloon jezelf met het kampioenschap door hard te werken en daarnaast vooral veel plezier beleven tijdens de wedstrijd want dit feestjes beleef je niet heel vaak in je leven.

Wedstrijd begon en ik merkte direct dat mijn woorden zijn werking niet miste. Wij waren heer en meester op het veld ondanks dat de tegenstanders  2 koppen groter waren. (weet niet wat ze in Utrecht te eten krijgen maar het werkt wel)  Kans op kans werd er gemist tot de 15e minuut, Redouan kwam op rechts aan de bal en schoot, na het passeren van zijn tegenstander, keihard op de goal waarbij de keeper kansloos werd gepasseerd. 0-1 Enorme ontlading en gejuich langs de kant waar bijna alle ouders aanwezig waren. Voor de jongens een enorme opsteker dat ouders meeleven en mee hebben gewerkt aan dit kampioenschap door te vlaggen en auto’s beschikbaar stelden bij uitwedstrijden, Klasse!

In de 25e minuut kregen wij een vrije trap te nemen op de 16 meter na een prachtige solo van Floris. Nu trainen wij altijd op vrije trappen en maken er een wedstrijd van zodat wij de uiteindelijke winnaar hiervan zaterdags de  vrije trap laat nemen. Nu had Kjeld deze wedstrijd gewonnen al was dat een paar maanden geleden. Hij was dat niet vergeten want hij riep direct naar de kant dat hij hem mocht nemen. Zo geschiedde!,  Kjeld legde de bal klaar en nam een aanloop en schoot de bal feilloos binnenkant van de paal in de doel. Wat een schitterende goal! 0-2 Enorm gejuich was zijn beloning en hij kreeg daarbij loon naar werken.

We gingen de rust in met 0-2 en tijdens de rust heb ik mijn complimenten gegeven voor het vertoonde spel en hun beleving  Na de rust was het spel een paar minuten rommelig wat ertoe leidde dat een Hercules speler plots de 16 meter indook en dat Lucas hem alleen nog kon stoppen door te tackelen. Hercules kreeg terecht een penalty. De penalty werd hard en zuiver ingeschoten maar daar was Collin ( onze rots in de branding met maar 10 tegendoelpunten) weer die met een enorme duik de bal uit de goal stompte. Wat een redding! Hierna was het verzet gebroken bij Hercules en  Taoufik kon in 5 minuten tijd 2 x scoren. 0-4. Dat het daarna nog 0-7 werd is maar een formaliteit maar wel DIK verdiend. Het hele team een enorme pluim en ik voelde mij trots dat ik deze groep heb mogen trainen en zodoende 2x achtereen kampioen werd!

John de trotse coach!

PS als kers op de taart werd Collin nog gevraagd als reserve keeper bij het 1e elftal. Zo zie je maar, iedereen krijgt wat hij verdiend!

We konden niet wachten met de aankondiging 😉 Verslag volgt!
Foto’s: Johan Prins