FC Driebergen JO9-1 VS Hoogland JO9-1

Na wat koude rillingen en een schraal ochtend zonnetje begonnen de boys aan hun wedstrijd. De jongens moesten duidelijk in het spel komen, Hoogland was onze verdediging  de eerst minuten al te snel af, waardoor Abel onze keeper duidelijk op de proef werd gesteld. Dankbaar maakte Hoogland gebruik van onze zwakte in verdediging en dit er toe leidde dat Hoogland in de 12e min op 1-0 voor stand kwam.

De toon was duidelijk gezet FCD moest een tandje bijzetten. Na enkele minuten spelen en een paar mooie reddingen van onze Abel, toch 2-0 voor Hoogland.

FCD weet zich weer enigszins te herpakken en er komt weer wat spel in. Huib schiet een lange bal richting doel, helaas net weg gehaald door de Hooglandse Keeper.

Uit een hoekschop en door een sublieme kopbal door Tristen 2-1  duidelijk is hoogland even van de wijs gebracht. Daarna volgt een combinatie spel wat een professionele voetbal achtige allure heeft en zet FCD zich weer op de kaart 2-2 voor rust.

De 2e helft zet FCD de trend door en scoort bijna zijn 3e doelpunt. Maar ook Hoogland had zijn vitamine geslikt en had het weer gemunt op onze keeper, dit leiden een kwartier naar rust tot 3-2 Door een lange bal vanuit het midden veld, op links en wat gepingel voor het doel, toch weer gelijk spel 3-3 het blijft spannend.

Het spel word duidelijk harder gespeeld, door Hoogland en FCD loopt de nodige blessure op. Maar door aanmoediging van de zijkant “bij vallen gelijk weer opstaan”  ( ook al zijn ze nog niet gevallen ) weten ze het spel toch weer naar zich toe te trekken en doen een poging om de tegenstander van de wijs te brengen.

Hoogland demarreerde en zet 4-3 op het score bord.  Daan krijgt de bal en probeert vanuit het middenveld, met een run voor z’n leven een doelpunt te scoren, helaas had Hoogland een meespelende keeper die zijn doel enkele meters uit was gelopen en zo de aanval afsloeg.

Door een prachtige geplaatste voorzet van FCD en door Hoogland afgemaakte bijna 5-3

Maar door onze Joker in te zetten genaamd Abel wist hij ook deze aanval af te slaan.

Echter kreeg FCD  in het spel niet lekker de bal onder zich en moest regelmatig terug naar zijn eigen helft. Na een goed opgebouwd samenspel van Hoogland moesten wij genoegen nemen met een 5-3 Onze hoop lag nog in de laatste minuut van het spel van waaruit een hoekschop bijna leidde tot nog een doelpunt.

5-3 verlies gaat dus de boeken in. Moeten we concluderen dat FCD even een dipje heeft en er nog een aantal puntjes weg gepoetst moeten worden? Maar zoals de geschiedenis heeft geschreven ook in het betaalde voetbal  kent men geen hoogte punten als je geen diepte punten hebt gehad. Dus kijken we uit naar al het mooie voetbal wat de boys ons nog gaan bieden.

Na deze nederlaag vonden de mannen een dag later troost op d  e tribune van FC Utrecht tegen Heerenveen. Daar zagen zij de Utrechters winnen en naar de 4e plek stijgen. Voor we met de grote club actie bus weer naar huis gingen nog even snel een kiekje met de lokale bromsnorren. Een mooi voetbalweekend!