FC Driebergen JO9-5 speelt gepassioneerde wedstrijd

Grafisch Dienstencentrum Driebergen

Verslag wedstrijd Fc Driebergen JO9-5 versus GVVV J09-4 op 26-11-2016

Om 8.30 uur begon de wedstrijd op een koude zaterdagochtend met mist over de velden. We hadden al een ritje naar Veenendaal erop zitten, dus de boys waren redelijk wakker inmiddels. De aftrap was voor Driebergen, we begonnen met goede moed ook al was het bar koud. In de 4e minuut was er een hele mooie kans op rechts na een schitterende pass van Hugo. Helaas. De boys moesten nog even inkomen in de wedstrijd. Al snel volgde een mooi 1-2-tje en in de 8e minuut een tweede mooie bal van Hugo. Ook deze trof net niet het doel. Er werd volop heen en weer gespeeld, de spanning steeg met de minuten. Wat een prachtig spel hadden die boys neergezet! Een bal volop op het doel, helaas in de handen van de keeper. De verdediging van FC Driebergen stond als een rots onder andere in de figuur van Guus, elke bal pareerde hij waarop de tegenstander geen kans had om door te breken. Er volgde een corner voor FC Driebergen, Kick nam hem met links. Nog een corner! Kansen genoeg maar nog even volhouden en dan zou de bal er wel in vliegen. Het werd spannend, de tegenstander kwam toch door de verdediging door 1 snelle jongen, maar Max pakte in alle rust zo de bal uit de voeten van de tegenstander. Aan de stem van de coach was te merken dat er veel op het spel stond en dat de spanningen stegen… Een derde corner, wederom de linkse van Kick, maar belandde helaas in de handen van de keeper. Nog een corner, ditmaal van Ilias, mooi voorgeschoten maar net niet in het doel. Jammer!

Vol goede moed en vele kansen gehad in de eerste helft, moest het toch gaan lukken in de tweede helft. De coach hield even een pep-talk, wat serieuzer dan voorheen, er stond echt wat op het spel, de boys konden winnen en dit team van hun vierde plek af stoten, terwijl FC Driebergen op de 7e plaats stond van de 12.

Het begon wederom goed. Ties knalde de bal voor t doel van de tegenstander, maar net niet goed op de schoen van FC Driebergen. Een 2e corner volgde..en een “ooooowwww” golf galmde vanaf de zijde van de ouders van FC Driebergen, nèt niet een doelpunt! Ties liep wel glunderend over het veld. Een derde corner vloog voor het doel maar de bal wist net niet de voet van Fc Driebergen te raken. Jammer! De tegenstander kwam op de helft van FC Driebergen maar werd net niet gestopt door de verdediging, gelukkig stond Max als de rust zelve in het doel en ving de bal met gemak. Een mooie doelschop en FC Driebergen was weer op de goede helft beland. Helaas wist de tegenstander door te breken en 1-0 te scoren. Al snel daarop volgde een tegentreffer van FC Driebergen, 1-1!! In de laatste minuten was de spanning te snijden, door een uitbraak van 1 snelle speler van GVVV werd het 1-2. Nog een paar minuten te gaan, de ouders stonden hem te knijpen.. Fc Driebergen had een bijzonder mooi spel neergezet en had verdiend om te winnen, dus dat zou toch echt moeten lukken! Helaas was het fluitje van het eindsignaal er en was het een verloren wedstrijd. Maar toch, trots op onze mannen, ze hebben een bijzonder mooie wedstrijd neergezet!