FC Driebergen Kerst zaalvoetbaltoernooi beslist op penalty’s

Paul Brink Advies

Sommige spelers vinden het heerlijk om even twee weken vrij te zijn en niet te voetballen. Maar dat gold niet voor de 170 jongens en meisjes die afgelopen dinsdag meededen aan het FC Driebergen Kerst Zaalvoetbaltoernooi. Het toernooi, dat inmiddels al een mooie traditie begint te worden, werd opnieuw weer door meer kinderen bezocht.

Om 9 uur stond je jeugd onder 9 al te trappelen om te beginnen. Op twee velden over de breedte van sporthal Hoenderdaal werd gestreden om de felbegeerde beker. Bij de jongste jeugd (onder 9, 10 en 11) won Juventus het in de finale van Real Madrid. In de loop van de ochtend werden ze afgelost door de jeugd onder 11. Ook zij speelden of hun leven er vanaf hing. Met de iets oudere jeugd als scheidsrechters en enthousiaste ouders langs de kant gaf het een gezellig sfeertje in de hal. Hier gingen de Duitsers met de winst aan de haal. Arsenal wist knap nog gelijk te komen in de reguliere speeltijd maar wist de penalty niet te benutten.

Na de middag werd de zaal omgebouwd en was het de beurt aan de jeugd onder 13. Zij spelen op een volledig zaalvoetbalveld in partijen van 9 minuten. Met 8 teams was deze groep weer groter dan vorig jaar. In 2 poules werd gestreden om de finaleplaats. Dat het spannend was bleek wel uit het feit dat de finale moest worden beslist met penalty’s. Uiteindelijk ging het team van Barcelona met de prijs er vandoor. Als laatste kwam de jeugd onder 15 aan bod. Zij konden zich dit jaar voor het eerst inschrijven. Ook hier werd elke wedstrijd flink gestreden en waren de teams aan elkaar gewaagd. De mannen van Frankrijk konden uiteindelijk de prijs mee naar huis nemen.

Al met al dus een heerlijke voetbaldag waar we volgens mij met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Wat ons betreft volgend jaar weer!

Namens allen die dit toernooi hebben voorbereid

Frank