FC Driebergen komt 1 punt te kort voor de nacompetitie

Paul Brink Advies

Ondanks de winst in de thuiswedstrijd van FC Driebergen tegen Patria (2-0) kwamen de Driebergenaren 1 punt te kort voor de nacompetitie. Dit punt had zeker niet nodig geweest, omdat de ploeg in het afgelopen seizoen in te veel wedstrijden onnodige punten heeft verspeeld. Door een blessure van Camiel Robbers was Paul van Hofwegen van stal gehaald en stond zoals vanouds nog steeds zijn mannetje door de organisatie over te nemen. De thuisclub begon goed aan de wedstrijd en belegerde de Zeisterse veste. Het kon in de eerste fase de kansen alleen niet omzetten in doelpunten, omdat steeds de keeper of een speler in de weg stond. Vooral Mick Visser had steeds pech in de afronding.

In de 13e en 15e minuut kreeg Bilal Soutouti, die een goede wedstrijd speelde, twee kansen om Driebergen op voorsprong te zetten. De eerste kans was een kopbal en de tweede een schot, welke beiden net geen doel troffen. Het leek in de 23e minuut 1-0 te worden, maar deze werd afgekeurd wegens hands. Het eerste half uur had de thuisploeg het betere van het spel door veel druk te zetten op Patria. De beloning kwam dan eindelijk niet veel later. In de 32e minuut was het dan toch raak door Bilal Soutouti, die zijn kans via de keeper in het doel zag gaan 1-0.

Er werden voor rust nog diverse mogelijkheden gecreëerd om de voorsprong uit te breiden, maar geen van deze kansen kon uiteindelijk afgerond worden. In de 43e minuut de eerste echte mogelijkheid van de kant van Patria, maar deze inzet werd uitstekend verwerkt door doelman Michel van Bruggen. Hij kon de bal met een uiterste krachtsinspanning over het doel kon tikken. Ruststand 1-0.

De tweede helft begon zonder wissels. Direct na de rust kreeg Pim Noomen een grote kans, maar zag zijn inzet geen doel treffen. In de 57e minuut had Driebergen een overduidelijke strafschop verdiend, maar deze werd weggewuifd omdat de grensrechter voor buitenspel had gevlagd. De eerste wissel kwam bij FC Driebergen in de 62e minuut. Abate Nyamsi kwam er in voor Pim Noomen die zijn laatste wedstrijd voor FC Driebergen speelde. Hij vertrekt volgend seizoen naar vv Jonathan.

De thuisclub bleef de druk opvoeren met nog wat kansen voor Paul van Hofwegen en de zwoegende Jordy v Haarlem. Laatstgenoemde werd moegestreden in de 80e gewisseld voor Sven Evers. Niet veel later kwam ook nog Jelle van der Werf in het veld voor Max Mehrengs. In de blessuretijd van de wedstrijd werd het dan toch nog 2-0 door een uitstekende actie van Abate Nyamsi. Hij liep één-op-één op de keeper af, omspeelde hem en kon de 2-0 binnentikken. Niet veel later klonk het eindsignaal van de goed fluitende scheidsrechter.

Op dat moment was het even afwachten wat er op de andere velden gebeurde. Al snel werd duidelijk dat Voorwaarts de achterstand in de laatste fase van de wedstrijd knap had omgebogen in een winst. Hierdoor speelt FC Driebergen geen nacompetitie voor promotie. Uiteindelijk komt FC Driebergen dus 1 punt te kort en eindigt het op de vierde plaats op de eindrangschikking.

Het seizoen zit erop. Na een welverdiende vakantie zal men zich weer gaan opmaken voor een nieuw voetbaljaar. Houdt de website en het social media kanaal van FC Driebergen 1 in de gaten voor alle nieuwtjes en speeldata voor het seizoen 2023/2024. Iedereen bedankt voor de support het afgelopen jaar en wij hopen jullie weer te zien in het nieuwe voetbalseizoen.