FC Driebergen krijgt te weinig tegen Jonathan

Autoservice Cor Duiveman

In een sensationele, spannende en goed voetbal, met passie en inzet spelend FC Driebergen heeft te weinig gekregen met dit gelijkspel van 3-3.

Vanaf het begin zette FC Driebergen Jonathan helemaal vast door zeer aanvallend te spelen waar de thuisclub geen raad mee wist.Het was al na 5 minuten dat een grote kans niet benut werd. Even later was het de keihard werkende Abate Nyamsi die een kans miste. Het was vooral het eerste half uur dat FC Driebergen zeker met 0-2 voor had moeten staan maar zoals heel vaak viel de 1-0 aan de andere kant een counter van de thuisclub leverde Jonathan in de 29e minuut de onverdiende voorsprong van 1-0.

Maar FC Driebergen had daar binnen de minuut zijn antwoord op door een uitstekend doelpunt in de 30e minuut van topscorer Koen van Dijk 1-1. En het werd 2 minuten later zelfs 1-2 ook door toedoen van onze spits Koen van Dijk die het de verdediger van Jonathan zo lastig maakte dat die in eigen doel kopte. Dik en dik verdiend was een ieder van de toeschouwers het mee eens. Het werd nog mooier van het uitstekend spelend FC Driebergen dat net voor de rust in de 44e minuut zelfs op een 1-3 kwam door Abate Nyamsi die onverwachts met links uithaalde en zijn inzet in het doel zag belanden.

Rust 1-3. Een heel prettig gevoel maar wist ook dat Jonathan het daar niet bij zou laten.

En na de thee werd het in de 46e minuut 2-3 door een vrije trap die niemand aanraakte en zo achter doelman Michel van Bruggen belande.
Na deze tegentreffer hadden de voorwaartse de wedstrijd kunnen beslissen ,het waren Abate Nyamsi die de bal voor het intikken had na goed voorbereidend werk van Jelle Adema we spreken over de 47e minuut en 6 minuten later was het Koen van Dijk die allen op de doelman van Jonathan ging maar deze keeper pikte de bal van zijn voeten af.

Een wending in de wedstrijd kwam in de 70e minuut toen Michel Hoekstra met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd . Een overtreding die eigenlijk geel had moeten zijn maar de goed leidende scheidsrechter (1e helft) raakte in de 2e helft diverse keren de weg kwijt door bij beide partijen verkeerde beslissingen te nemen waaronder deze rode kaart. Hierdoor kreeg de wedstrijd een grimmig karakter wat niet nodig was geweest door andere beslissingen te nemen.

Maar het blijft voetbal en er worden fouten gemaakt en het werd nog erger voor FC Driebergen het werd in de 80e minuut zelfs 3-3 .Het bleef spannend en wel in deze fase een beter Jonathan met nog kansen op de overwinning maar uitblinker bij FC Driebergen Stijn Post met heel kort achter hem Kevin van Woudenberg behouden de club voor een nederlaag.

Na 8 en halve minuut blessure tijd bij getrokken bleef het met 10 man 3-3 en zijn we nog steeds niet direct gedegradeerd.

Zaterdag 19 mei as de laatste thuiswedstrijd in deze competitie tegen HSSC’61 aanvang 14.30

En zaterdag 26 mei de laatste tegen Lopik uit aanvang 14.30