FC Driebergen krijgt weer te weinig

In een wedstrijd die gezien de stand voor de thuisclub geen overbrugbare wedstrijd om de punten in Vleuten te houden. Maar het was FC Driebergen dat na 5 minuten het initiatief nam op een zeer hobbelig en hard veld van Desto. In de 14e minuut een goede Aktie tussen Jelle Adema en Pascal van Doorn welke laatste net naast schoot. FC Driebergen bleef de aanval kiezen om heel snel de openings treffer te scoren wat er ook op leek mede door de weer zeer actieve Robin Notenboom maar ook in de 28e minuut lukte dat niet, een uitstekende combinatie tussen Pascal van Doorn, Robin Notenboom, en Jeffrey Veenendaal werd een prooi voor de doelman van Desto. Toen kwam voor Robin Notenboom een moment om niet gauw te vergeten, het was de 31e minuut toen vanaf 25 meter de al genoemde Robin Notenboom genadeloos uithaalde en met zijn afstand schot de roos trof 0-1.

Een ongekende vreugde voor FC Driebergen die de moet niet opgeeft. Maar Desto gaf zich niet zo gauw verloren en bracht zich zelf heel snel weer terug in de strijd door in de 35e minuut een kans bijna te verzilveren maar door goed keeperswerk van Michel van Bruggen bleef het 0-1.Maar in de 41e minuut werd een hoekschop wederom goed verwerkt maar uit de rebound waar een verdediging fout aan vooraf ging werd het toch een doelpunt voor Desto dat met een mooie volley doelman Van Bruggen kansloos liet 1-1. Wat tevens de ruststand werd.

De tweede helft begon met blessure van de Desto doelman maar gelukkig krabbelde hij weer op om in de 55e minuut een doelpunt te voorkomen door wel tot 3maal ingeschoten bal van de mee naar voren gekomen Maurice van Rheenen te stoppen.Helaas, men stond langs de kant al te juichen om de 1-2 maar hij ging er niet in en de directe tegen aanval bracht gelijk weer gevaar op voor het doel van FC Driebergen waar ook de spits van Desto faalde om de voorsprong voor de thuisclub te verkrijgen. 10 minuten later moest doelman Michel van Bruggen met een geweldige reflex zijn ploeg behoeden voor een achterstand.

Het laatste kwartier was het FC Driebergen dat de wedstrijd wilde laten kantelen en dat gebeurde ook bijna maar een zeer grote fout van de assistent scheidsrechter van Desto voorkwam dit een buitenspel geval (wat het absoluut niet was) waar de scheidsrechter op reageerde door de aanval af te fluiten anders was Robin Notenboom alleen op de doelman afgestevend.

Ook na deze foute beslissing was het vooral Pascal van Doorn en Mathijs Brink die ook faalden alleen voor de Desto doelman. En zo bleef het zeer teleurstellend bij een gelijkspel van 1-1.

Volgende week 19 maart 2016 de thuiswedstrijd aanvang 15.00 tegen IJFC een van de top3 van de ranglijst.