FC Driebergen M015-1 wint van de nummer 2 de Bilt M015-3

 

We starten de wedstrijd vanochtend zonder Eline en Olivia, want zij spelen vandaag mee bij de intocht van de Sint in Zeist. Ania heeft vol trots de captain functie uitgevoerd. Gelukkig hebben we een goede vervanger uit de M019-1 geluisterd naar de naam Hinne. Onze beide keepers zijn beide geblesseerd, wat te doen tegen een sterke tegenstander? Annabel en Roos besluiten het beide toch te willen proberen en dan Eefje als backup als het toch niet gaat. Annabel start dus toch stoer op doel!

De scheidsrechter heeft er zin in en laat de wedstrijd 5 minuten eerder beginnen en daar maakte onze meiden goed gebruik van. Na nog geen twee minuten spelen geeft onze top vervangster Hinne een voorzet aan Eefje en BAM de 1-0 staat genoteerd!
Met de voorsprong in de benen werken de meiden goed samen en komt De Bilt amper aan de bal. Vanaf de kant staan we te kijken wat er gebeurd, want we hadden een zware wedstrijd verwacht van een team die pas 1x heeft verloren in 7 wedstrijden.

Ondertussen heeft Annabel weinig te doen en is vooral bezig om zich warm te houden, maar op deze manier is keepen met een blessure goed te doen. Onze ijzersterke verdediging (vrnl Naomi, Ania, Mare en Isa/Roos) zorgen er dus zoals afgesproken voor dat de keeper weinig hoeft te doen. Hinne, Madelief en Doha zorgen ondertussen op het middenveld voor de nodige goede voorzetten naar Myrthe/Frederique, Eefje en Juliette op rechts. Juliette en Eefje krijgen meerdere kansen maar weten niet tussen de palen vd tegenstander te komen. Dan krijgt Hinne de bal voor de voeten en weet vanaf de 16 meter wel de netten te vinden met een pracht van doelpunt!

Met 2-0 gaan we de rust in en hebben we visite van de coach van M019, o’jee moeten we Hinne afgeven, het gaat net zo lekker. Maar nee Hinne mag nog 10 minuten spelen van Erik. Ondertussen geeft Erik de meiden de nodige tips langs de lijn, altijd mooi meegenomen. Na de rust blijft Frederique aan de kant omdat ze geblesseerd is geraakt in de eerste helft tijdens een duel om de bal.

Het begin van de tweede helft is weer prima, langs te kant schreeuwt Erik nog de nodige tips naar de meiden en gaat het spel steeds beter. Elaine speelt nu voorin op links en weet daar zich prima te redden tegen de verdediging van de Bilt. Tijdens een verdedigende actie schuift Mare op de bal af, waardoor de tegenstander over haar benen struikelt en lelijk ter val komt. Het spel wordt stil gelegd voor medische zorg en ineens moet Mare naar de kant, wat nou dan? 5 minuten time out voor gevaarlijk spel, niks aan te doen, maar of het terecht was is de vraag langs de kant.

Ook Annabel moet toch even aan het werk nadat de spits van de Bilt door de verdediging weet te breken. Maar Annabel is niet voor niks een top keeper en weet op magische wijze de bal uit de netten te houden door letterlijk door de lucht te vliegen en de bal via de paal weg te werken, klasse hoor! Na ruim 10 minuten moet Hinne toch echt naar haar eigen wedstrijd in A’foort en na nog een laatste tip van Erik vertrekken ze. De tip van Erik is om nog 1x te scoren en dan zorgen voor een goede verdediging. Dat neemt Juliette te harte en gaat vol in de aanval en scoort gewoon de 3-0, langs de kant worden wij ondertussen helemaal gek!

Nu moeten we rustig aan doen en zorgen dat ons doel schoon blijft, maar nee hoor de meiden blijven het toch proberen voorin. Roos komt er nog een keer in, nu voorin op links en weet er tijdens een aanval voor te zorgen dat 2 meiden van De Bilt vol op elkaar knallen en de nodige verzorging nodig is.
We zien nog 2 mooie kansen komen maar die vinden net geen goal.

Eindstand 3-0, we zijn super trots op de meiden. Ze raken steeds beter op elkaar in gespeeld en dat is op het veld goed te zien, we worden iedere week gevaarlijker voor onze tegenstanders.

Volgende week spelen we om 11.45 uit tegen Saestum M015-1