FC Driebergen naar Halve Finale voor promotie naar 3e klasse.

Drankenspecialist de Mol

 

 

Op een zonnig sportpark De Woerd met talrijke supporters uit beide kampen werd het letterlijk en figuurlijk een hete middag. Na een warm welkom door beide kampen bij FC Driebergen was het oog vooral gericht op de jeugd en bij de De rust stand werd nog groter door de onverzettelijke Jesse Mantel die in de 42e minuut op aangeven van Jesper van tegenstander Sv Diemen was het de 12e man die met veel spektakel(vuurwerk en fakkels en rook potten) die het veld in een dichte mist deed veranderen.

De eerste aanval was voor de gasten uit Diemen die daarna volledig overklast werden door een uitstekend spelende thuisclub. Het was al in de 3e minuut dat de keihard werkende Abate Nyamsi een kans kreeg om te scoren maar zag de goed keepende doelman van Diemen de bal keren.

Even later gevolgd door Jesper van Doesburg (Man v/d wedstrijd) die oog in oog met de keeper net naast schoot.

De 14e minuut naderde toen de al genoemde Abate na een goede diepte pass perfect afrondde (beetje met hulp van de doelman) de 1-0 scoorde.

Alles wat op dat moment met voetbal te maken had was het FC Driebergen die het dicteerde en dat resulteerde in de 17e minuut met de 2-0 door een geweldige kopbal van de alleskunner Jesper van Doesburg.

En weer 4 minuten later door een fantastische aanval op links geweldig afgerond door Gennaro Ooft die zijn schot hoog in het doel zag verdwijnen 3-0.

Iedereen was het er mee eens een dik verdiende voorsprong en SV Diemen kwam niet in het spel voor.

De thuisclub beheerste het spel maar een tegen aanval in de 36e minuut had ook zomaar de tegentreffer kunnen betekenen maar de goede inzet van Diemen raakte de bovenkant van de lat.

De rust stand werd nog groter door de onverzettelijke Jesse Mantel die in de 42e minuut op aangeven van Jesper van Doesburg de 4-0 scoorde.

De 2e helft die een heel ander gezicht kreeg .

Er kwam een wissel na de rust Jelle v/d Werf (Geel) werd uit voorzorg gewisseld voor Timon Houtschild.

SV Diemen kwam in deze 2e helft beter in hun spel en beheerste eigenlijk deze helft maar gelukkig bleven de doelpunten uit.

Ook kwamen er bij beide teams de ene na de andere wissel en dat was voor de wedstrijd niet goed .

Zo dominant de thuisclub in de 1e helft was zo had Diemen de overhand in de 2e helft.

Na de drinkpauze in de 70e minuut kon je bijna aanvoelen dat er gescoord ging worden maar de talrijke toeschouwers moesten wachten tot de 86e minuut dat Diemen tegen scoorde 4-1.

Met een blessuretijd van bijna 8 minuten(komt ook door de drinkpauze en wissels) werd toch nog spannend doordat door wat verdedigingsfoutjes het in de 92e en 96e minuut de 4-2 en 4-3 gescoord werden.

Tot uiteindelijk de goed leidende arbiter het laatste fluitsignaal liet horen en FC Driebergen zich op gaat maken voor de halve finale in Hoofddorp en tegen Hoofddorp as Dinsdag 14 juni 2022 aanvang 20.00 om proberen de finale te behalen.