FC Driebergen nu wel naar winst tegen DESTO

van der Klift Kapsalon Driebergen

Na enkele wedstrijden met 1 doelpunt verschil te hebben verloren, moest het zaterdagmiddag tegen DESTO (gelijk aantal punten) maar eens gebeuren. Trainer Raymond van der Kort had geen verrassingen in de opstelling en begon met Pim van Amerongen op het middenveld. De eerste 15 minuten waren er enkele kleine kansjes voor beide elftallen, maar gevaarlijk was het allemaal niet. In de 15de minuut een gele kaart voor spits Tim Monne van DESTO en moest Thomas Meeles redding brengen bij een goede aanval van DESTO. Een vrije trap van Jeffrey Veenendaal verdwijnt bijna in het doel en ook bij een vrije trap van Jelle Adema moet de keeper van DESTO tot het uiterste gaan. Binnen 2 minuten 2 gele kaarten voor DESTO, waarvan de laatste eigenlijk rood had moeten zijn voor een overtreding op Jelle Adema. Voor rust krijgen beide partijen nog kansen, maar de bal verdwijnt niet in het doel. Rust dus 0-0.

Een andere 2de helft en FC Driebergen gaat opzoek naar een doelpunt. Een goede bal van Jelle Adema naar Pascal van Doorn en deze plaatst de bal beheerst in het doel. 1-0. Jammer dat dezelfde speler zich daarna niet kan beheersen en krijgt een gele kaart van de scheidsrechter. Pascal van Doorn, uitblinker in de 2de helft, gaat in de 55ste minuut dwars door de defensie van DESTO heen en scoort de 2-0 voor FC Driebergen. In de 59ste minuut moet keeper Michel van Bruggen redding brengen bij een schot van Tim Monne. Na een uur spelen komt Joeri Vonk voor Jeffrey Veenendaal. Ook de hard werkende Robin Notenboom krijgt nog een grote kans, maar DESTO-keeper Niels de Bruin verricht een prima redding.

In de 73ste minuut wordt Pim van Amerongen vervangen door Nessi Alshiekhy. Op aangeven van Pascal van Doorn plaatst deze invaller binnen 1 minuut de bal in het doel. 3-0. FC Driebergen speelt een goede 2de helft en krijgt nog wel te maken met een blessure van Michel Hoekstra. DESTO krijgt nog wel een vrije trap en een hoekschop maar dit levert geen gevaar op. Deze overwinning is ook een flinke opluchting voor de FC Driebergensupporters.

Volgende wedstrijd: 31 oktober 2015 om 14.00 de uitwedstrijd tegen IJFC.

Verslag: Bertus Bakhuizen
Foto’s: Johan Prins