FC Driebergen heeft off-day

Banner Dirk Makelaars

Twee dagen voor pakjesavond heeft FC Driebergen tegenstander Lopik alvast een leuk cadeau gegeven door 3 punten achter te laten in het gelijknamige dorp. Voor de wedstrijd zag het er nog zo goed uit. Van te voren was afgesproken om in tegenstelling tot eerdere wedstrijden scherp te beginnen en gelijk met druk naar voren te spelen. De warming-up was prima dus iedereen leek er klaar voor te zijn.

Helaas is een goede generale blijkbaar niet altijd een garantie voor succes want al in de eerste minuut leidde slordig balverlies op het middenveld een grote kans in van Lopik. Gelukkig speelde Lopik de aanval slecht uit. Amper twee minuten later was het echter raak voor de thuisploeg. Een verre inworp werd verlengd en binnen de 5 meter stonden ineens twee spelers van Lopik vrij. Het maken van het doelpunt was een koud kunstje. Opnieuw een slecht begin voor FC Driebergen. De eerste 10 minuten daarna speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld waarbij FC Driebergen op het grasveld van Lopik eigenlijk niet aan het voetballen kwam. Veel balverlies en misverstanden kenmerkten op dat moment het spel van FC Driebergen. Het dient gezegd te worden dat Lopik zeer scherp speelde en terecht de grens van het toelaatbare opzocht. FC Driebergen wist zich daar niet goed tegen te wapenen. Na het eerste kwartier kwam FC Driebergen wat beter in het spel. De bal ging iets beter rond en de druk op het doel van Lopik werd steeds groter. Er waren een paar goede voorzetten van de zijkant maar steeds zat er een verdediger van Lopik tussen. Gevaarlijkste kans was in de 35e minuut toen spits Koen van Dijk een voorzet inkopte maar de bal via de lat over zag gaan.

In de rust werd afgesproken om het spel van het einde van de eerste helft vast te houden en vanaf de aftrap in de tweede helft nu wel scherp te zijn. Daarnaast moest FC Driebergen meer van zich afbijten en de strijd aangaan met Lopik. Alle goede bedoelingen ten spijt, kon na drie minuten in de tweede helft eigenlijk de deur naar een goed eindresultaat al dicht. Lopik scoorde de 2-0 toen bij een standaardsituatie niet goed werd opgelet en een afvallende bal zomaar panklaar neergelegd kon worden bij liefst drie vrijstaande spelers. Waar eerder in het seizoen FC Driebergen de mentale veerkracht had om zich terug in de wedstrijd te knokken bij een achterstand dan was daar u geen sprake van. FC Driebergen kon maar niet in zijn spel komen en wist in de gehele tweede helft eigenlijk geen kans te creëren. Lopik creëerde ook weinig dus voor de aanwezige toeschouwers moet het geen vrolijk schouwspel zijn geweest. Toch had Lopik toch zeker de 3-0 moeten maken maar doelman Michel van Bruggen wist met een tweetal katachtige reflexen verder leed voor FC Driebergen te voorkomen. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor Lopik. Zij speelde gepassioneerd voor de winst.

Voor FC Driebergen zijn de druiven zuur. Bij winst had men voorzichtig naar boven kunnen kijken maar door de overige uitslagen op de velden moet men nu weer naar beneden kijken. Volgende week is de thuiswedstrijd tegen DVSU dan ook een echte zes punten wedstrijd.