FC Driebergen op eigen veld met 4-0 te sterk voor VVJ

Drankenspecialist de Mol

FC Driebergen heeft de eerste wedstrijd na de winterstop gewonnen van het Utrechtse VVJ. Op papier een lastige tegenstander. Het team staat voorafgaand aan deze wedstrijd maar 1 punt achter op de Driebergenaren. Vanaf de eerste minuut controleerde FC Driebergen de wedstrijd. Dit kwam mede door de manier van druk zetten van de thuisploeg. De afgelopen weken is daar zorgvuldig op getraind en kwam vandaag direct tot uiting in de wedstrijd. Dit leverde dan ook direct gevaar op en in de 11e minuut al de voorsprong.

Een goede voorzet werd verlengd door Hidde van der Werf en belandde bij Camiel Robbers. 1-0. Vier minuten later was het opnieuw raak door een doelpunt van sterk spelende Pim Noomen. 2-0 was uiteindelijk de ruststand en daarmee deed FC Driebergen gezien de kansen zichzelf te kort. De tweede helft probeerde VVJ nog iets te bewerkstelligen door meer risico te nemen. Dit leverde wat kansjes op voor de Utrechters, maar keeper Michel van Bruggen hield zijn doel schoon.

Pas later in de tweede helft kon FC Driebergen de wedstrijd beslissen. De thuisploeg kreeg een terechte penalty van de goed fluitende scheidsrechter Kool. Het werd nog geen 3-0, omdat de penalty van Mick Visser door de keeper werd gepakt. In de 81e minuut opnieuw een penalty voor FC Driebergen. Nu stond invaller Ismet Sahin achter de bal. Ook hier stopte de keeper de eerste poging knap, maar mocht opnieuw genomen worden door te vroeg inlopende spelers. Drie keer is scheepsrecht, want nu liet Ismet de keeper kansloos. 3-0.

In de 85e minuut bracht Pim Noomen FC Driebergen op een 4-0 voorsprong. Invaller Benjamin de Jongh kreeg de eerste kans op een doelpunt, maar de keeper lag in de weg. Pim reageerde attent, bleef koel en kon de bal in de verre hoek schieten. Een compliment ook voor rechtsback Manasse van Dijk, die vandaag enorm veel meters heeft gelopen voor het team en aanvallend zijn steentje bij kon dragen.

Een sterke wedstrijd van FC Driebergen. Achterin werd vandaag niets weggegeven en volwassen verdedigd onder aanvoering van Camiel Robbers. Met veel lef en energie heeft de ploeg terecht deze wedstrijd gewonnen. Door deze drie punten stijgt FC Driebergen naar de vierde plek. Volgende week de belangrijke uitwedstrijd tegen koploper en angstgegner Saestum om 14:00 uur in Zeist.