FC Driebergen opent Peter Dingemans Tribune

Thesio ICT Proffesionals

BRON: Nieuwsblad de Kaap

Na jaren van wikken en wegen is de afgelopen zomer gebruikt om de tribune van FC Driebergen op te knappen. De tribune was in slechte staat en al jaren werd er geld gespaard om deze op te knappen of te vervangen. Vervangen bleek financieel niet haalbaar en verwijderen van de tribune een kostbare zaak. ,,Na een positief bouwkundig advies is er gekozen voor een grondige duurzame renovatie”, meldt de vereniging.

Met professionele hulp en een groep enthousiaste vrijwilligers zijn de herstelwerkzaamheden in drie maanden tijd uitgevoerd. Het beton is gerepareerd, de houten bankjes zijn vervangen door 120 stoeltjes in de clubkleuren wit en blauw, en alles is opnieuw geschilderd. Door de Vrienden van FC Driebergen is als kers op de taart ook een nieuwe geluidsinstallatie beschikbaar gesteld.

SAMEN VOOR ELKAAR

,,Het speciale van dit project was een belofte aan de veel te vroeg overleden voormalig voorzitter en erelid Peter Dingemans. Hij was de drijvende kracht die ons sportpark stap voor stap mooier en duurzamer wilde maken. Dit project heeft hij niet meer af kunnen maken, maar gelukkig hebben andere clubmensen de handschoen opgepakt en deze klus afgemaakt. Een mooi voorbeeld van ‘samen voor elkaar’.”

Op zaterdagmiddag 5 september was de opening. Onder belangstelling van velen, waaronder de familie van Peter Dingemans en wethouder Chantal van Broekhuis werd de tribune feestelijk geopend. De openingshandeling werd verricht door Karin, de vrouw van Peter. ,,Een speciaal moment, want het doel was om Peter blijvend een plek te geven op zijn club en dat is gelukt. De tribune heet vanaf nu de Peter Dingemans tribune, als herinnering aan een echte clubman.”