FC Driebergen overklast UVV (4-0)

Autoservice Cor Duiveman

FC Driebergen heeft in zeer aantrekkelijke thuiswedstrijd UVV met 4-0 verslagen. Aan het begin van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat Driebergen een makkelijke middag zou gaan krijgen. Vooral in het eerste kwartier kwamen de Utrechters er soms gevaarlijk uit en kregen diverse kopkansen. Het was de uitstekend keepende Michel van Bruggen die een sta in de weg was of de ballen gingen net over het doel.

FC Driebergen moest gedwongen spelen met een aantal andere spelers, door de afwezigheid van een aantal basiskrachten. Na de eerste storm van UVV kwam de thuisclub steeds meer in hun spel. Vooral de Driebergse achterhoede met twee jonge talenten, Hidde Keijzer en Floris van Oosten, kon de ploeg rustig opbouwen en op zoek gaan naar de grip op de wedstrijd. Zij speelde beiden een dijk van een wedstrijd.

FC Driebergen bepaalde na dat kwartier eigenlijk de wedstrijd. Met fris aanvallend spel kreeg de voorhoede diverse kansen. Het was steeds de gevaarlijke en zeer energieke linkerspits Mick Visser die deze kansen creëerde. In de 22e minuut de eerste grote kans van de voet van Pim Noomen, die met een geweldige actie net het doel miste. Even later zette Pim Noomen zijn medespeler Bilal Soutouti in kansrijke positie, maar hij schoot in handen van de keeper.

Even later moest Keeper Michel van Bruggen ingrijpen met een geweldige reflex om de 0-1 tegen houden. Je zag dat FC Driebergen bleef drukken. Er was meer variatie op links en recht. De opstormde rechtsachter Manasse van Dijk, die weer bergen werk verzette, leidde de dik verdiende 1-0 voorsprong in. In de 32e minuut kon Jesper van Doesburg de bal uit de afgemeten voorzet binnenkoppen. Ruststand 1-0.

De tweede helft begon met een wissel. Uit voorzorg werd Jelle van der Werf, die in de eerste helft een gele kaart incasseerde, gewisseld voor Abate Nyamsi. Dit werd direct beloond. Bij zijn tweede balcontact bracht hij in de 48e minuut na een sterke actie de 2-0 op het scorebord. FC Driebergen liep UVV helemaal onder de voet en bleef op zoek naar meer doelpunten.

Dat lukte in de 59e minuut. FC Driebergen had tot dat moment al een aantal kansen gemist. Uit de hoekschop van Max Mehrengs, was het de hardwerkende Jordy van Haarlem die zijn hoofd tegen de bal kon zetten en de 3-0 scoorde. De thuisclub bleef door enthousiast spel de wedstrijd beheersen. In de 70e minuut werd de eindstand bereikt op het scorebord. Na een uitstekende aanval over diverse schijven kwam de bal terecht bij Bilal Soutouti. Hij kon alleen op de keeper aflopen en rondde deze kans bekwaam af. 4-0.

Dit werd dan ook de tijd dat alle wissels aan de beurt konden komen. Eerst kwam Sven Evers het veld in. Enkele minuten later waren het Ismet Sahin en Marnix Smink die hun opwachting mochten maken. Daarnaast een debutant bij het eerste elftal, de altijd hard werkende Stefan Koopman, mocht zijn eerste minuten maken in het eerste elftal. Gescoord werd er niet meer en zo eindigde deze wedstrijd in dik verdiende overwinning.

Aanstaande zaterdag 18 februari speelt FC Driebergen de uitwedstrijd tegen het Zeisterse Patria. Aanvang 14.30 uur.