FC Driebergen overrompeld VVJ – Update foto’s

Drankenspecialist de Mol

In een speciale wedstrijd die in het teken stond van het afscheid van Paul van Hofwegen begon FC Driebergen met een paar invallers (Daan Brouwer O19-1 stond in de bassis) goed aan de wedstrijd en ook een leuke tegenstander had.

Het was de gretige spits Jesse v/d Boomen die in de 9e minuut zijn doelpunt zag afgekeurd wegens buitenspel. Het begin was gelijkopgaand met iets meer kansjes voor de thuisclub,wat inde 14e minuut het eerste doelpunt opleverde.

Na goed doorzetten van Abate Nyamsi die de bal netjes over de uitlopende keeper speelde 1-0. In de 29e minuut gevolgd door Jesse v/d Boomen die een slippertje van de VVJ keeper beheerst afrondde 2-0.

FC Driebergen bleef de bovenliggende partij maar kon de score toch niet nog voor de rust uit breiden. In de 32e minuut was een goede aktie van Jelle Adema die in de handen van de keeper belandde en even later een geweldige aanval door Sven Evers ingeleid en diens keiharde schuiver tegen de paal zag belanden. Rust 2-0

Het 2e bedrijf begon zonder wissels en het werd al direct heel gevaarlijk maar de kopbal van Victor van Andel ging rakelings over het doel. Toen brak de tijd aan dat de doelpunten als rijpe appelen van de boom vielen.

In de 57e minuut was Jesse v/d Boomen die met een droge knal de 3-0 op het scorebord zette.

De 61e minuut na goed voorbereidend werk van Jelle Adema was het Abate Nyamsi die zijn 2e maakte 4-0.

Daarna kreeg Michel Hoekstra nog een dot van een kans die hij later zou goed maken. In de 67e minuut was wederom Jesse v/d Boomen die zijn 3e van deze middag aantekende 5-0

De eerste wissels kwamen aan FC Driebergen zijde Pim Noomen en Kubilay Albayrak alle twee van O19-1 kwamen in het veld. In de 74e minuut floot de scheidsrechter voor een speciale onderbreking, de spelers gingen allen naar de middenstip en Paul van Hofwegen zijn afscheid werd aangekondigd .

Zijn vrouw Alie en hun 2 zoontjes gevolgd door Paul’s zijn ouders (geen wedstrijd overgeslagen vanaf de jeugd tot heden) kwamen een bloemen hulde geven en Paul werd op de schouders van het veld gedragen door twee van zijn medespelers naar de uitgang waar een erehaag van oud spelers van uit de A-jeugd uit 2003/2004 stonden.

Na deze feestelijkheid kwam de vervanger van Paul ,Matijn Niessen in het veld.

De doelpunten machine ging rustig door met wat niemand voor mogelijkheid had gehouden gebeurde toch.

Het was oudgediende Michel Hoekstra die de laatste weken er steeds dicht bij zat om zijn eerste doelpunt voor FC Driebergen te maken werd nu in de 76e minuut bewaarheid 6-0 gevolgd met een paar minuten later in de 80e minuut dat hij er zelfs  7-0 van maakte. De achterhoede van VVJ was een gatenkaas geworden en het werd door debutant Kubilay Albayrak ook nog op het einde van de wedstrijd 8-0.

Een monsterscore die nog wel hoger had kunnen uitvallen maar het werd een prachtige overwinning van 8-0 een geweldig afscheid van voetbal-icoon Paul van Hofwegen.

Het seizoen zit erop met pieken en dalen maar wel veel geleerd en geeft hoop voor de toekomst .

Op naar het seizoen 2019/2020 en nu een periode van rust nemen.