FC Driebergen pakt titel JO15 Elite via thuis NK

Vosje, Rutger, Joost, Erik, Seppe en Mart waren op het ‘thuis’ NK goed voor alle goede antwoorden en de foto.
ZAM Zeist Doorn

Het JO15-1 team van FC Driebergen is door het Voetbal Talenten Toernooi uitgeroepen tot Nederlands Kampioen JO15 Elite. Dit seizoen kon het NK niet gehouden worden en werd op zaterdag 27 juni het alternatieve Thuis NK gehouden. Teams konden 10 vragen beantwoorden en een foto-opdracht uitvoeren (met minimaal 5 spelers). FC Driebergen had met name dankzij Seppe alle vragen tot in detail goed en voldeed goed aan de 1,5 meter voorwaarden (zie foto). De verenigingsnaam zal als Nederlands Kampioen op de wisselbeker worden genoteerd onder het seizoen 2019-2020 waarvan de NK’s niet gehouden konden worden vanwege de corona pandemie.

De JO15-1 bereikte dit NK door op zaterdag 19 oktober 2019 in Wageningen tweede te worden op het DK Oost voor JO15 Elite teams bij SKV. Het team ontving na een spannende finale (1-1) met strafschoppen (2-3) de zilveren medailles, een prestige-schaal en een uitnodiging voor het NK. In de poule-fase had het team gelijke spelen tegen SV Lelystad (1-1) en SKV (0-0) plus een overwinning op Woezik (4-0) behaald. Met deze titel voegt het team toch nog een memorabel moment toe aan een toch al onvergetelijk seizoen.

De volgende spelers waren aanwezig bij het DK: Mart op doel, Ismail, Erik, Hidde, Olivier en Angelo in de verdediging, Mees, Joost, Rutger en Vosje op het middenveld en Luca, Ilias, Anouar en Fabian in de voorhoede. Stein, Ruben en Seppe waren indertijd afwezig. Op 27 juni 2020 hielden Mart, Erik, Joost, Rutger, Vosje en natuurlijk Seppe na hun oefenwedstrijd met de JO17-2 tegen de JO19-2 de eer voor FC Driebergen hoog en zorgden dus zelfs voor de titel.