FC Driebergen recht in de tweede helft de rug

van Raalten Bouwadvies

Vandaag mocht FC Driebergen aantreden tegen de roodhemden van DVSU uit Utrecht. Na de slechte wedstrijd van vorige week moest er gewonnen worden van de Lunettenaren om boven hen te komen in de ranglijst. Om 14:00 werd er afgetrapt op een druilerig sportpark de Woerd.

FCD begon matig aan de eerste helft. Eigenlijk kwam het steeds overal een stapje te laat. DVSU miste een aantal basisspelers en ook dat was te zien. Zo werd het een rommelige wedstrijd waarin FCD het wel probeerde maar veel niet lukte en ook DVSU niet goed speelde maar wel keihard werkte. En dat harde werken van DVSU loonde wel. Steeds werd het gevaarlijk met hoge ballen op de lange spits van DVSU en bewegende mensen er omheen. FCD dekte steeds niet goed en de eerste speldenprikjes van DVSU dienden zich aan. FCD kreeg ook hier en daar wel een mogelijkheid maar echt grote kansen werden niet gecreëerd.

Na een paar dreigende momenten voor het doel van FCD was het in de 25e minuut raak voor DVSU. Een hoge voorzet werd door iedereen gemist maar niet door de spits van DVSU: 0-1. FCD probeerde de schade te herstellen maar het veldspel was verre van goed. Toch werd het een paar keer dreigend maar de voorwaartsen waren net niet scherp genoeg. Eigenlijk uit het iets werd het 1-1. Delfim Salazo stond op 16 meter van het doel en besloot het maar eens te proberen met een schuiver in de korte hoek. De bal schoot op het natte veld door en verdween in het doel. De feestvreugde van FCD was echter maar van korte duur want amper 5 minuten later was het alweer 1-2 toen een indraaiende bal via het hoofd van nota bene spits Koen van Dijk in het eigen doel verdween.

In de rust was de stemming niet best. 1-2 achter en het spel was niet goed. Er moest simpelweg een tandje bij en i.p.v. reageren moest men gaan anticiperen. Vol goede moed trokken de spelers van FCD weer de wei in om de boel recht te zetten.

Waar vorige week van alle goede bedoeling niets terecht kwam, daar was dit vandaag een heel ander verhaal. DVSU werd ver teruggedrongen en FCD speelde veel beter dan in de eerste helft. Het was wachten op kansen en die kwamen er ook. Uiteindelijk was het opnieuw Delfim Salazo die een mooie aanval bekroonde met een hard schot in de hoek. FCD ging door en DVSU kwam eigenlijk niet onder de druk vandaan. Na tien minuten was er opeens een hele rare actie in de verdediging van DVSU toen een speler de bal zomaar met de hand wegsloeg in het strafschopgebied. De scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop geven. Vaste strafschoppennemer Thomas Meeles faalde niet en FCD stond ineens met 3-2 voor. DVSU ging nu aanvallender spelen maar FCD gaf geen krimp. Sterker, in de omschakeling was het steeds gevaarlijk. Na zo’n uitval was het Koen van Dijk die zijn zevende van het seizoen maakte toen hij een voorzet van Delfim Salazo binnenkopte.

DVSU zette alles op alles en ging vol voor de aansluitingstreffer. Het creëerde ook twee goede kansen maar o.a. de lat voorkwam een treffer. Door de ruimtes die DVSU weggaf kon FCD naar hartenlust counteren. Bij een van die counters was het Helder Salazo die de 5-2 maakte en toen was de wedstrijd wel gespeeld. DVSU liet het kopje hangen en FCD had nog tal van mogelijkheden om de score verder op te voeren maar helaas werd er niet meer gescoord.

Een uiteindelijk verdiende maar ook broodnodige overwinning voor de plaatselijke trots uit Driebergen. De eerste seizoenshelft zit erop. Na een slechte start heeft FCD de laatste 9 wedstrijden langzaam maar zeker de weg naar boven gevonden. Toch zijn er nog teveel zwakke wedstrijden geweest waardoor er onnodig punten werden verspeeld. Zaak is nu om in de tweede competitiehelft de zaak stabieler te krijgen waardoor er hopelijk nog vele punten zullen volgen. Eerste competitiewedstrijd na de winterstop is gelijk een kraker van de bovenste plank: Jonathan zal dan bestreden moeten worden in het naburige Zeist.

Uiteraard wenst de selectie van FCD u alvast een prettige feestdagen en een gezond en voorspoedig 2017 toe!