FC Driebergen revancheert zich voor uitnederlaag

Vandaag kwamen de blauw-witten van Lopik op bezoek op het sportpark de Woerd. Uit had FCD daar een hele slechte pot gespeeld dus het was de bedoeling om dat recht te zetten.

FCD begon met aanvallende intenties aan de wedstrijd maar trof een tegenstander aan wat zeer gegroepeerd en afwachtend aan de wedstrijd begon. Dat vereist een hoog baltempo en dito concentratie om zo’n hechte verdediging uit elkaar te spelen. Dat bleek echter een lastige kluif. Lopik wachtte op fouten van FCD en omdat FCD net niet de vorm had, kon Lopik er vaak en snel uitkomen. De eerste twee kansen waren dan ook voor Lopik maar gescoord werd er niet. FCD kreeg ook zeker z’n momenten maar ook daar stond het vizier niet op scherp. Richting de rust werd het spel van beide partijen rommeliger. Het was echter Lopik dat nog twee keer een goede kans kreeg om de score te openen maar dat naliet. 0-0 bij rust en daar mocht FCD het meest tevreden mee zijn.

In de rust werd er bij FCD goed doorgesproken wat men moest doen om de gegroepeerde defensie van Lopik uitelkaar te spelen maar dat men ook zeker moest waken voor de snelle uitvallen van Lopik.

In de tweede helft nam FCD direct het initiatief. Men wist goed door de defensie van Lopik heen te voetballen en al snel kwamen de eerste mogelijkheden al was de eerste kans van de tweede helft nog wel voor Lopik. Naarmate de tweede helft vorderde werd FCD steeds sterker en het was eigenlijk wachten op de 1-0. Het was Koen van Dijk die een mooie steekbal van Robin Notenboom op waarde schatte en hard binnenschoot: 1-0. FCD bleef doorgaan en Lopik had grote moeite om FCD van zich af te houden. Vijfentwintig minuten voor tijd was het echter toch 2-0 toen Fabian Roelofs zijn surplus aan techniek liet zien door twee man op de vierkante meter uit te spelen en met een wel zeer fraaie boogbal de keeper van Lopik te verschalken. Bijna werd het 3-0 maar de enorme pegel van Michel Hoekstra werd stijlvol over de lat getikt door de keeper van Lopik. Over en uit zou je zeggen maar Lopik rechtte de rug en probeerde de aansluitingstreffer te forceren. Een kwartier voor tijd viel de 2-1 uit een klutssituatie waar overigens wel een luchtje van buitenspel aan zat. Lopik ging alles of niets spelen en vijf minuten voor tijd leek de gelijkmaker te vallen. Lopik kreeg een terechte strafschop maar keeper Michel van Bruggen dook de goed ingeschoten strafschop uit de hoek. Vlak daarna is de wedstrijd gespeeld als een speler van Lopik aan de noodrem moet trekken als Manasse van Dijk doorbreekt: terecht rood. Lopik probeerde het nog wel maar in de dying seconds van de wedstrijd werd het 3-1 voor FCD. Thomas Meeles maakte zijn reputatie als strafschopspecialist weer eens waar toen hij een strafschop verzilverde nadat de doorgebroken Koen van Dijk werd neergehaald.

Een mooie overwinning en met als resultaat dat FCD in het linker rijtje staat. Deze positie wil FCD graag behouden en dat betekent dat er volgende week gewonnen zal moeten worden van DVSU.