FC Driebergen ruim langs ’t Vliegdorp

Glaspunt Driebergen

In vooral in de 1e helft een uitstekend spelend FC Driebergen overliep de tegenstander van vanmiddag ’t Vliegdorp op alle fronten alleen dat kwam niet tot uiting in de ruststand. Want die had veel en veel hoger moeten zijn.

Het werd al in de 5e minuut 1-0 door spits Jesse v/d Boomen die goed doorzette en beheerst de eerste treffer scoorde. De vele toeschouwers gingen er even goed voor zitten en zagen ook een uitstekend combinerend FC Driebergen. Er was snelheid in het spel , een of twee keer raken en dat bracht binnen 15 minuten heel veel gevaar voor de doelman van ’t Vliegdorp.

Dat resulteerde in de 12e minuut met een voortreffelijke vrije trap op 20 meter van het doel en deze belande in de rechter bovenhoek, volkomen onhoudbaar door de totaal verkeerd opgestelde doelman van ’T Vliegdorp. De maker Paul van Hofwegen 2-0.

FC Driebergen bleef grote druk uitoefenen op het zwakke ’t Vliegdorp maar Abate Nyamsi en Jesper van Doesburg faalde in hun goede pogingen. Zelfs in de 39e minuut een uitstekend schot van Sven Evers trof geen doel maar kwam keihard tegen de paal.  In de 45e minuut werd het dan 3-0 maar deze door Michel Hoekstra gescoorde treffer werd om onduidelijke redenen afgekeurd door de arbiter. Rust 2-0

De 2e helft kreeg het verwende publiek van de 1e helft jammer genoeg niet veel voorgeschoteld. Het was wel goed doorzetten van Abate Nyamsi die de voorsprong in de 48e minuut vergrote naar 3-0. In de 57e minuut kreeg Michel Hoekstra na uitstekend aangeven van Jelle Adema nog een goede scoringskans maar miste deze helaas. Het werd nu tijd om te gaan wisselen en Kevin van Woudenberg moest plaats maken voor Roel Brinkers.

In de 66e minuut zowaar een gevaarlijke uitval van ’t Vliegdorp maar deze werd bekwaam door Bryan Hoedeman gekeerd. In de 79e minuut werd Victor van Andel gewisseld voor Imre van Schaik. En tenslotte ook nog gewisseld Michel Hoekstra voor Hidde v/d Werf.

Al met al werd de wedstrijd niet beter maar FC Driebergen probeerde het wel en in de 87e minuut was het aanvoerder Jelle Adema die vanaf 20 meter aanhaalde en de bal in de kruising zag verdwijnen 4-0. Zo kwam er een einde aan deze wedstrijd die zeker met grotere cijfers gewonnen had moeten worden.

Zaterdag as 13 oktober de uitwedstrijd in Utrecht tegen VVJ aanvang 14.30 uur