FC Driebergen seizoen 2022-2023 begonnen!

Welkom in de kantine van FC Driebergen
Glaspunt Driebergen

Seizoen 2022-2023 is begonnen!

Met de traditionele eerste training is het nieuwe seizoen van ons 1e elftal (mannen) begonnen. Ondanks dat de vakantieperiode nog niet is afgelopen was er een grote groep mannen aanwezig, in totaal 20 spelers. En ja, het was op zaterdag 13 augustus om 11:00 uur al flink warm op het veld, dus alle drinkbekers waren gevuld met koud water!

Zoals gebruikelijk spreekt het bestuur een woordje vooraf aan de training. Voorzitter Erik Zegwaart: “Het afgelopen seizoen was spannend tot en met de nacompetitie, de 2de plek was helaas net niet genoeg voor promotie. Dit mooie resultaat was een echte teamprestatie, want in het totaal zijn 34 verschillende spelers ingezet om tot dit resultaat te komen. De samenwerking met de JO19-1 is ook belangrijk geweest, maar liefst 5 spelers maakte hun debuut vorig seizoen. Goed dat ook jonge spelers zich verder hebben ontwikkeld en hebben bijgedragen aan het succes van ons 1e elftal. Dit is ook een stimulans voor de volgende lichting jeugdspelers die er aan zit te komen”. Over het nieuwe seizoen meldde de voorzitter: ”De selectie is voor een groot deel intact gebleven, daarom mogen de spelers en de leiding zelf bepalen wat hun ambitie is. Uiteindelijk zijn het kleine dingen die het verschil maken tussen winst en verlies. Ook voeding speelt daarbij een belangrijke rol. Als club gaan we ons aanbod aanpassen, met naast de “guilty pleasures” meer gezonde dingen”.

Als test kregen de spelers na afloop van de training een bak met kwark, bio muesli en bosvruchten. Naast gezond is het ook lekker fris. Een grote bak ging schoon op, het viel duidelijk in de smaak bij de spelers.

Fotograaf Johan Prins was ook aanwezig en hij heeft de batterijen van zijn camera’s getest en die bleken het nog goed te doen. Het resultaat zijn de bijgevoegde zonnige foto’s. Op dinsdagavond begint ook de onze nieuwe O23 samen met het 2e elftal met de eerste training. Zij beginnen onder leiding van respectievelijk Tolga Albayrak en Henk Verberne aan het nieuwe seizoen. Wij hopen met ons O23-elftal en ons nieuwe 2e voor beter en gepaster voetbalaanbod te zorgen voor iedereen.

Het bestuur