FC Driebergen speelt tegen Feyenoord (nieuwe foto’s)

Op 15 februari heeft een team van E en D spelers van onze FC Driebergen een oefenwedstrijd gespeeld tegen een jeugdteam van Feyenoord op Varkenoord, het trainingscomplex van Feyenoord.

In koud, stormachtig en nat weer werd de reis naar Rotterdam ondernomen. De spanning zat er goed in bij de jongens. Even nog dreigde door de aanhoudende vorst de wedstrijd niet door te kunnen gaan, maar net op tijd viel de dooi in! Jammer voor de Elf Steden fans, maar mooi voor de FC Driebergen jeugd. Een na één trainingsmiddag samengesteld team van E en D spelers ging de strijd aan. Door de vorst hadden de jongens nog niet met elkaar kunnen oefenen, dus dat vroeg de nodige improvisatiekracht van spelers en technische staf.

Onder de rook van de Kuip, volgens een enkeling het mooiste stadion van Nederland, kon in de avondschemering worden aangevangen op een wat verder weg gelegen bijveld. De ouders die langs de kant probeerden de storm te weerstaan hebben het geweten. Menig paraplu sneuvelde!

Onze jongens gingen fier van start. Je zag dat ze nog niet echt op elkaar ingespeeld waren, maar dat maakte de inzet er niet minder om. Er werd echt geknokt. De jonge Feyenoorders waren goed en goed op elkaar ingespeeld. Er liepen een paar jongetjes bij die een geweldige individuele actie in huis hadden waar onze verdedigers het moeilijk mee hadden. Jerre was ook nu weer een prima keeper aan onze kant.

Coach Ben wist door goed wisselen en coachen de vaart er lekker in te houden. Dankzij goed spel van onze jongens bleef de schade beperkt tot 6-0.

Een prachtige ervaring die voor herhaling vatbaar is!

Op de foto zie je hoe plezier er uit ziet!

Bert