FC Driebergen start tweede seizoenshelft met fraaie zege op Jonathan

Autoservice Cor Duiveman

FC DRIEBERGEN speelde vandaag de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft uit tegen Jonathan. Gelijk een derby tegen een ploeg die op de derde plaats staat. Hoofdtrainer van der Kort was ondanks de griep aanwezig maar assistent Wouter van de Berg was vandaag de man die de coaching op zich nam.

FCD wil nog wel eens slap starten aan de wedstrijd maar vandaag was het tegendeel waar. Zeer gedisciplineerd en met lef en durf voetballend was het eerste half uur FCD dat de klok sloeg. Het duurde dan ook niet lang voordat Erik Eckeveld met een listige bal de keeper van Jonathan het nakijken gaf: 0-1. FCD bleef doorgaan en Jonathan had grote moeite om het spel naar zich toe te trekken. FCD heerste en na wat kansen was het Koen van Dijk die een prima voorzet van Robin Notenboom hard binnen kopte. Jonathan was van slag en leek rijp voor de sloop. Toen na een half uur onze ‘sambaman’ Helder er ook nog 0-3 van maakte, leek het pleit reeds beslecht. Jonathan rechtte echter bewonderingswaardig de rug en probeerde nog wat de forceren. Het werd geholpen door de scheidsrechter die een lichte duw bestrafte met een strafschop voor Jonathan: 1-3. Vlak daarna was er ineens groot gevaar voor het doel van FCD en had het geluk dat de bal via de lat het veld weer in ging.

In de rust werden de puntjes op de spreekwoordelijke I gezet. De verwachting was dat Jonathan aanvallender ging spelen dus het was zaak om scherp aan de tweede helft te beginnen. Daarnaast moest er aan de bal wat meer rust gezocht worden zodat we weer controle kregen over de wedstrijd.

Jonathan begon inderdaad fel en in een aanvallende formatie aan de tweede helft. FCD moest even op de tanden bijten maar na een minuut of vijf waren de eerste kansen voor FCD al weer daar. Tien minuten na rust was het Koen van Dijk die een puntgave voorzet van Jelle Adema binnenkopte. Jonathan gooide alles en iedereen naar voren en probeerde met lange ballen nog iets te forceren. Kunst is dan om zodra je de bal hebt rustig te tikken en de ruimtes te benutten. Dat lukte FCD maar ten dele waardoor het af en toe toch onder druk kwam te staan. Jonathan werd opnieuw geholpen door de scheidsrechter toen hij wel erg makkelijke een vrije trap gaf op de rand zestien. Die werd hard binnengeschoten. Zou het dan toch nog spanend worden? Robin Notenboom dacht daar anders over want vanaf de aftrap kreeg hij de bal rond de zestien van Jonathan en hij schoot de licht getoucheerde bal goed binnen: 2-5. Daarna was de wedstrijd wel gespeeld. FCD had nog tal van mogelijkheden om de score uit te breiden maar uiteindelijk was het Jonathan wat nog een doelpunt maakte. Einduitslag 3-5.

Een prima overwinning en een goede start van de tweede seizoenshelft. Volgende week wacht Bunnik thuis. Uit werd daar een kansloze 3-1 nederlaag geleden en werd FCD bij vlagen van het veld geblazen. Bunnik is 2017 ook goed begonnen want zij versloegen vandaag het sterke Benschop. Alle zeilen zullen dus bijgezet moeten worden om volgende week de drie punten te behalen.