FC Driebergen steelt de overwinning in Utrecht (2-3)

Een vergelijkbare comeback als vorige week tegen Bunnik ’74, maar vandaag in het voordeel van FC Driebergen. Waar vorige week de 3-1 voorsprong werd weggegeven, kon vandaag een 2-0 achterstand omgebogen worden in een 2-3 overwinning. Deze overwinning was voornamelijk te danken aan het harde werken voor elkaar. Het eerste gevaar kwam al direct van de thuisclub, waar de Driebergse doelman Michel van Bruggen een belangrijke rol speelde door in zes minuten tijd twee treffers te voorkomen.

Het was in de 9e minuut de zeer ijverige linkerspits Mick Visser, die zijn schot net naast het doel zag belanden na een uitstekende combinatie met Bilal Soutouti. Na dit moment kwamen er vooral diverse mogelijkheden voor Voorwaarts. De eerste grote kans voor de thuisploeg kwam uit de corner in de 22e minuut, waar de bal snoeihard tegen de Driebergse lat werd gekopt.

Af en toe kon de aanval van FC Driebergen tot kleine speldenprikjes komen, maar het leverde verder  geen doelrijpe kansen op. Voorwaarts bleef het beste van het spel houden, maar vond steeds doelman Michel van Bruggen op hun weg. Tot de 34e minuut. Een diepe bal achter de verdediging zorgde voor gevaar. De snelle voorhoedespeler van Voorwaarts rondde deze kans beheerst af. 1-0.

Niet veel later een gevaarlijke vrije trap op het randje van de 16 meter, die tegen de Driebergse muur werd aangeschoten. De 2-0 hing eerder in de lucht dan de gelijkmaker. Vier minuten voor rust kwam de terechte verdubbeling dan ook op het scorebord. Gemakkelijk balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat Voorwaarts op zo’ n 20 meter van het doel de bal veroverde. De thuisclub nam dit presentje graag aan en scoorde de 2-0.

FC Driebergen probeerde nog op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer voor de rust. Iets meer risico in de aanval leverde in de 45e minuut de aansluitingstreffer op. De bal schoot door na een voorzet van rechts en belandde voor de voeten van Mick Visser, die vernietigend de bal achter de doelman kon schieten. 2-1. Nog voor rust, in de derde minuut van de blessuretijd van de eerste helft, kon FC Driebergen de stand gelijk trekken. Opnieuw na een uitstekende actie van Mick Visser werd de bal op een presenteerblaadje gelegd voor Abate Nyamsi. Hij bleef koel en kon de gelijkmaker intikken 2-2. Een heerlijke en onverwachte ruststand.

De tweede helft begon zonder wissels.

Het was in de 56e minuut dat FC Driebergen heel goed wegkwam. Opnieuw was het de man van de wedstrijd, Michel van Bruggen, die zijn team in de wedstrijd hield. Uit een scrimmage kon hij de bal nog met zijn tenen tegenhouden. Het duel kreeg een iets grimmiger karakter, maar dit had verder gelukkig geen gevolgen. De voorsprong kwam er in de 60e minuut. Een diepe bal van Jelle Adema kwam voor de voeten van Pim Noomen. Hij leek de bal niet meer te kunnen halen, maar schoof zijn been uit en punterde de bal langs de doelman van Voorwaarts. 2-3.

In de 68e minuut kwamen de eerste wissels bij FC Driebergen. Camiel Robbers, die hersteld is van zijn hamstringblessure, kwam voor Jelle Adema. Manasse van Dijk kwam Matty de Jong vervangen. Voorwaarts zette in de laatste 20 minuten steeds meer aan. Dit leverde spannende en hachelijke momenten op voor het Driebergse doel. De Driebergse verdediging was keihard aan het knokken voor de drie punten, maar kon niet verhinderen dat de thuisclub in de 75e minuut steenhard tegen de paal schoot. Het was een periode waar FC Driebergen nogal zwijnde.

De laatste wissel werd doorgevoerd. Pim Noomen werd vervangen door de breker Jordy van Haarlem. Het werd een zeer spannend slot, waar Voorwaarts alles uit de kast haalde om een gelijkspel uit vuur te slepen. Ondanks de 6 minuten blessuretijd kon FC Driebergen de overwinning over de streep trekken.

Aanstaande zaterdag 18 maart speelt FC Driebergen de thuiswedstrijd tegen Focus’07 (Culemborg). Aanvang is 14.30 uur.