FC Driebergen tevreden met de duidelijkheid RIVM Onderzoek naar rubbergranulaat op kunstgrasvelden

Bleijenberg Financiële administratie

Het bestuur is heeft kennis genomen van de uitkomst van het RIVM Onderzoek. De conclusie van het RIVM is dat “Sporten op rubbergranulaat veilig is”.

Het Bestuur van FC Driebergen is tevreden met de duidelijkheid die het RIVM geeft met zijn onderzoek naar de (on)veiligheid van het sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaatkorrels.

Naar aanleiding van een Zembla TV-uitzending in oktober 2016 ontstond er onrust bij voetbalspelers en hun ouders. Dit onderzoek maakt duidelijk dat er gewoon gevoetbald kan worden op kunstgrasvelden met rubbergranulaatkorrels.

Ook de KNVB reageert positief op de duidelijke conclusie van het RIVM en laat de keuze van welk of niet spelen op dit soort velden aan de voetbalclubs.

FC Driebergen blijft gebruik maken van Veld 1 voor trainingen en het spelen van wedstrijden. Dit is het enige veld waar rubbergranulaat op het veld ligt. Teams dit dat niet willen kunnen gebruik maken van een van de andere 4 velden. Enkele teams hebben reeds gebruik gemaakt van deze mogelijkheid.

Het bestuur blijft verdere ontwikkelingen nauwgezet volgen en blijft in goede overleg met de Gemeente Utrechtse Heuvelrug (eigenaar van de voetbalvelden op Sportpark de Woerd).

Het bestuur

Meer informatie over dit onderwerp van het RIVM
http://www.rivm.nl/Onderwerpen/R/Rubbergranulaat/Alle_veelgestelde_vragen_over_Rubbergranulaat