FC Driebergen verlengt contract met hoofdtrainer Valentijn Zegwaart

Banner Balkan Restaurant

FC Driebergen heeft het contract van eerste elftal trainer Valentijn Zegwaart met één jaar verlengd met een optie voor nog een seizoen. De 30-jarige Hoofdtrainer van onze club is op dit moment bezig aan zijn derde seizoen en hier voegen wij dus nog een vierde seizoen aan toe. Als club zijn we blij dat we nog een jaar met Valentijn Zegwaart door kunnen bouwen aan het eerste elftal.

Lid van VTZ, Thomas Meeles, zegt hierover het volgende: ‘’Qua resultaat zijn we dit seizoen wat minder begonnen dan gewenst, maar we hebben de laatste weken weer de aansluiting naar de bovenste plekken gevonden. Vanuit de club willen we graag door met Valentijn, naast dat hij een echte clubman is, zien we een duidelijke progressie in het elftal. Na meerdere gesprekken te hebben gevoerd met spelers en stafleden werd duidelijk dat de rek er nog (lang) niet uit is. Het elftal bestaat bijna helemaal uit spelers uit de eigen jeugdopleiding. Hier zijn we trots op, maar dit is zeker een uitdaging voor de trainer. Voor volgend seizoen hopen we versterkingen binnen te halen, mocht dat lukken dan hebben we de ambitie om de stap naar de 3e klasse te maken.’’

Hoofdtrainer Valentijn is blij met het vertrouwen vanuit de club. “Ik vat de verlenging op als compliment en het is altijd fijn dat de spelers waar je al vier jaar mee werkt, waarvan één als assistent-trainer, met je door willen. Want de spelers zijn in dit verhaal natuurlijk het allerbelangrijkste. Ze verdienen iemand waar ze het in zien zitten. En ja, een vierde seizoen als Hoofdtrainer bij FC Driebergen, dat is natuurlijk wel echt schitterend!”.

Valentijn vervolgt met: “Voor mezelf heb ik ditmaal ook echt goed moeten nadenken over een vervolg. Ik kwam er al snel achter dat mijn twijfels vooral te maken hadden met het feit dat we dit seizoen iets wisselvalliger presteren dan vorig seizoen. Juist daarvoor loop ik niet weg en zie de weg naar boven als grootste uitdaging en doelstelling. De club kan van mij verwachten dat ik vol overgave mijn werk doe voor de ontwikkeling van de spelers, de ontwikkeling van de selectie en ontwikkeling van de club!”

Er is voldoende jeugd bij FC Driebergen en wij hopen dat zij de keuze maken om de stap naar de senioren te maken. Als club blijven we het belangrijk vinden dat onze Hoofdtrainer ervoor zorgt dat ons 1e elftal voetbalt vanuit onze club waarden (plezier, ontwikkeling, verbinding en duurzaamheid) en hierdoor samen gaan presteren. En dat doen we het liefst met eigen talenten, ervaren jongens en enkele aanvulling van buitenaf. De aankomende tijd gaat VTZ verder met de invulling van de staf en de spelersselectie voor het nieuwe seizoen. Dat geldt ook voor de andere seniorenteams, daarover later meer.

Het bestuur,
FC Driebergen