FC Driebergen verlengt de samenwerking met Ton van Garderen als hoofdtrainer van de vrouwenselectie.

van Raalten Bouwadvies

De ontwikkeling van vrouwenvoetbal bij FC Driebergen krijgt steeds meer vorm. Er is nieuwe instroom bij de jeugd en er is doorstroom van de jeugd naar de senioren. Het spelniveau stijgt elk jaar en dat ziet de club terug in sportieve prestaties.

Het contract met trainer Ton van Garderen is met 1 jaar verlengd. Ton van Garderen: “Het niveau van individuele speelsters is dit seizoen verder toegenomen en ook als team is het samenspel beter geworden. Met het team is uitgebreid besproken over mogelijk nieuwe trainingsvormen en sportieve ambities. Er zit nog flink wat potentie in het team en ik kijk er naar uit om daar met z’n allen verder aan te gaan werken”.

FC Driebergen heeft vorig jaar bewust gekozen om extra aandacht te geven aan de ontwikkeling van meiden en vrouwenvoetbal in Driebergen en omgeving. De bestuurlijke en organisatorische kant is versterkt door de bijdragen van Rosanne Engberts en Helen van Nunen. Dit heeft zich vertaald in leuke initiatieven van vrijwilligers om dit concreet in te vullen. We verwachten voor het komende seizoen ook nieuwe impulsen op dit vlak.

Voorzitter van FC Driebergen Erik Zegwaart: “Ton heeft aangeven om samen met assistent Willem Schalkwijk nog een jaar door te willen. Na een goed evaluatiegesprek en na terugkoppeling met het team waren we er snel uit. Dit besluit zorgt voor duidelijkheid en continuïteit. Het is Ton en Willem om de positieve ontwikkelingen samen met het team het volgend seizoen voort te zetten. Voor de andere vrouwenteams verwachten we snel trainers voor het volgende seizoen aan te kunnen stellen”.

FC Driebergen is een voetbalvereniging waar steeds meer meisjes beginnen met voetbal. Begin deze maand was er een voetbal-clinic waar 70 meisjes aan deelnamen. Ook 7×7 voetbal op een half veld slaat aan bij de senior vrouwen, waarbij de nadruk ligt op spelplezier. Het afgelopen seizoen zijn er ook vrouwen opgeleid tot trainers en scheidsrechters, daar gaat de club het volgende seizoen van profiteren. Daarmee wordt FC Driebergen steeds meer een echte voetbalvereniging voor jongens, meiden en oudere spelers.