FC DRIEBERGEN verliest eerste officiële duel van Renswoude

Op de eerste officiële wedstrijd van FC DRIEBERGEN, de kersverse vereniging die uit de fusie van Dalto en CDN is ontstaan, kwam veel publiek af. Hoewel deze wedstrijd natuurlijk een bijzonder heuglijke gebeurtenis was, was er toch sprake van een kleine tegenslag.

Helaas was het eerste van FC DRIEBERGEN gedwongen uit te wijken naar veld 4, tegen de rugbyvelden. De scheidsrechter moest het hoofdveld van FC DRIEBERGEN, dat zo mooi omlijst wordt door nieuwe clubkleuren die deze zomer door een schare vrijwilligers is aangebracht, helaas afkeuren. De reden: reeds sinds drie maanden teistert een konijnenplaag het hoofdveld, wat heeft geleid tot levensgevaarlijke gaten in het veld. 

Gelukkig voor onze pluizige langorige vrienden, maar minder gelukkig voor FC DRIEBERGEN staat ons de welbefaamde Nederlandse en gemeentelijke regelgeving in de weg. Deze geliefde viervoeters mogen niet bestreden worden, tenzij misschien de veiligheid van het land in het geding is…

Of dit de reden was zal ons niet helemaal duidelijk worden, maar FC DRIEBERGEN begon de wedstrijd tegen Renswoude 1 niet echt goed en al binnen een minuut mochten de gasten zich verblijden met de 0-1. FC DRIEBERGEN herstelde zich en de eerste kans was dan ook voor Kevin van Woudenberg. Deze werd echter gestopt door een oplettende keeper van Renswoude. FC DRIEBERGEN verdiende de gelijkmaker, maar in de 29e minuut wilden maar liefst drie doelpogingen niet het net vinden. Hoewel eerdere pogingen van een sterk spelende Henk-Jan Veenendaal ook niet tot het gewenste resultaat leidden zag hij zijn poging in de 43e minuut beloond worden met een fraaie treffer. Helaas moest Jelle Damhuis gewisseld worden vanwege een blessure aan het oog. Alexander Kosterman viel voor hem in. De rust volgde met een 1-1 stand op het scorebord.

De tweede helft startte haast even onfortuinlijk als de eerste: na enkele minuten leed FC DRIEBERGEN balverlies, waarna Renswoude niet verzuimde deze kans te benutten. Zo werd het in de 51e minuut helaas voor de kersverse vereniging 1-2. Na deze voorsprong van Renswoude werd het een kat en muis spel. Toch behield, door goed optreden van doelman Michel van Bruggen, FC DRIEBERGEN nog steeds uitzicht op een goed resultaat. Zo gebeurde het dat na een goede aanval via de zeer snelle  buitenspeler Robin Nootenboom, die de bal net op tijd afgaf, Jelle Adema beheerst de gelijkmaker intikte: 2-2.

Na nog twee wissels (Nick Swaen voor Kevin van Woudenberg en Marco vd Klift voor Jeffrey Veenendaal) drong FC DRIEBERGEN aan, maar wist enkele kansen in de 75e en 77e minuut niet te verzilveren. Zo zag de goed spelende Matthijs Brink zijn schot gekeerd door de keeper van Renswoude. Renswoude schakelde om en na een verdedigingsfout van FC DRIEBERGEN was het Renswoude dat aan het langste eind trok: 2-3. Het was al met al een nuttige en gezellige wedstrijd, hoewel het hoofdveld node gemist werd. Volgende wedstrijd: Woensdag as 24 augustus 2011 de 2e bekerwedstrijd uit in Elst bij Musketiers Aanvang 19.30