FC Driebergen verliest thuiswedstrijd in slotfase van Bunnik ’73 (3-4)

Banner Balkan Restaurant

Afgelopen zaterdag heeft FC Driebergen in de thuiswedstrijd een pijnlijk verlies geleden tegen Bunnik ’73. Na 8 minuten voetballen lag de bal al in het mandje. Aan de verkeerde kant. Met één pass vanuit het middenveld werd de buitenspeler gelanceerd richting Michel van Bruggen. Hij liet deze kans niet onbenut en zette Driebergen op achterstand.

De wedstrijd kreeg niet de flair die je hoopt na een openingshoek. Beide ploegen kregen wel wat mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord. Het was slecht van Driebergse zijde en er moest toch echt uit een ander vaatje worden getapt als de drie punten thuis moesten blijven.

Dat gebeurde dan ook. Direct na rust een grote kans voor Pim Noomen, die nog door de keeper tot corner werd verwerkt. Uit de corner kopt Pim dan toch raak. 1-1. Twee minuten na de gelijkmaker een briljante solo van Abate Nyamsi die hij beheerst binnen kon schieten. 2-1. Op dat moment controleerde Driebergen de wedstrijd volledig. In de 66e minuut lijkt Driebergen de wedstrijd op slot te gooien. Mick Visser komt naar binnen en schiet op het doel van Bunnik. De bal lijkt houdbaar, maar valt toch binnen. 3-1.

Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Driebergen zakt meer en meer in en laat het initiatief aan Bunnik. Een foute keuze, want juist de spits van Bunnik gaat heerlijk op lange ballen en kleunend tegen zijn directe tegenstanders. Een snelle 3-2 volgt in de 69e minuut. Tot dat moment nog niet zoveel stress. Man van de wedstrijd Hidde van der Werf heeft inmiddels 20 ballen weggekopt uit en rond de 16 meter, maar kan niet voorkomen dat Bunnik in de 87e minuut de gelijkmaker op het scorebord kan zetten. 3-3.

Totaal onnodig de voorsprong weggegeven. Ieder doelpunt zorgde voor meer vertrouwen bij Bunnik. Strijdend en vechtend gaan ze voor de overwinning. In de blessuretijd lukt het dan ook nog eens. Eerst nog gered door Michel, kan de rebound ingegleden worden. 3-4 Bunnik. Uiteindelijk verdiend op basis van hun wilskracht na de 3-1 achterstand. Driebergen mag zich achter de oren krabben dat het deze voorsprong zo makkelijk weggeeft. Op naar aanstaande zaterdag, waar Driebergen op bezoek gaat bij het Utrechtse Voorwaarts. Aanvang 14:00 uur.