FC Driebergen verliest van SVM

Vandaag stond voor FC Driebergen 1 de wedstrijd tegen SVM op het programma. Vanwege nogal wat afwezigen was het even puzzelen voor een opstelling maar gelukkig kon FC Driebergen 1 een beroep doen op FC Driebergen 2 voor de noodzakelijke aanvullingen.

In de eerste fase van de wedstrijd bleek gelijk dat beide partijen graag de wedstrijd wilden winnen. Het voetbal was niet goed maar beide partijen probeerden aanvallend voetbal op de mat te leggen. SVM was met name het eerste kwartier wat sterker maar de grootste kans was voor Koen van Dijk die een afgemeten voorzet van Manasse van Dijk net over kopte. SVM kreeg echter een uitgelezen mogelijkheid de score te openen toen de scheidsrechter wel heel erg makkelijk een strafschop gaf nadat een bal hard tegen een hand werd geschoten. Keeper Michel van Bruggen was echter zeer scherp vandaag en wist de strafschop uit de hoek te duiken. Naarmate de eerste helft vorderde werd FC Driebergen sterker. Het kreeg twee goede mogelijkheden maar opnieuw Koen van Dijk en Fabian Roelofs wisten de keeper van SVM niet te verschalken. Ook een mooie vrije trap van Robin Notenboom werd door de keeper van SVM uit de hoek geranseld.

In de rust werd er aanvallend gewisseld door FC Driebergen om te proberen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas liep dat niet goed af al begon FC Driebergen nog wel goed aan de tweede helft. Het was namelijk Paul van Hofwegen die in twee instanties koppend de baas was over de verdediging en keeper van SVM en de 1-0 op het bord bracht. Vijf minuten later was het echter al 1-2. Eerst werd een te korte terugkopbal onderschept door een van de spitsen van SVM en goed afgerond. Niet veel later werd een foutje in de verdediging van FC Driebergen afgestraft. Een behoorlijke domper en FC Driebergen probeerde de bakens te verzetten. SVM was echter steeds gevaarlijk via de omschakeling en het was aan keeper van Bruggen te danken dan het lang 1-2 bleef. Twintig minuten voor tijd werd het echter toch 1-3 maar deze goal had nooit goedgekeurd mogen worden omdat buitenspel werd geconstateerd door de assistent scheidsrechter. De scheidsrechter had echter het laatste woord en besliste anders. FC Driebergen was gebroken en SVM kon naar hartenlust aanvallen mede doordat Marco vd Klift zijn tweede gele kaart kreeg voor een lichte overtreding. Tien minuten voor tijd werd het 1-4 na een vlijmscherpe aanval van SVM. FC Driebergen probeerde toch nog wat te forceren en Manasse van Dijk wist via een zeer fraaie halve ophaal de 2-4 op het bord te zetten. Zou het dan toch nog? SVM kraakte ineens in haar voegen en moest terug. FC Driebergen had echter pech dat een knal van Jeffrey Veenedaal op de lat uiteenspatte en een handsbal in de zestien niet werd bestraft met een strafschop. Vlak voor tijd counterde SVM naar de 2-5 en toen was de wedstrijd gespeeld.

Volgende week mag FC Driebergen naar DESTO dat vandaag zeer verrassend won van koploper Odysseus met maar liefst 1-3. Een pittige klus maar vol goede moed zal FC Driebergen 1 afreizen naar Leidscherijn om te proberen punten mee terug te nemen naar Driebergen.