FC Driebergen verslaat Patria met ruime cijfers (1-5)

Thesio ICT Proffesionals

FC Driebergen heeft de semi-derby tegen het Zeisterse Patria met ruime cijfers gewonnen. 1-5. De eerste grote kansen kwamen pas na 10 minuten voetballen. Een krachtig schot van de uitstekend spelende Mick Visser miste het doel op een haar. Twee minuten later een vloeiende aanval over drie schijven. Helaas kon er opnieuw geen treffer worden genoteerd, omdat de bal door Jelle van der Werf over het doel werd gemikt.

Na wat gemiste kansen was het dan eindelijk raak in de 18e minuut. De hard werkende Bilal Soutouti kreeg de bal binnen de zestien meter in zijn voeten en rondde beheerst af. 0-1. Na het het eerste doelpunt had FC Driebergen de wedstrijd volledig onder controle. Twee minuten na het eerste doelpunt was het Mick Visser die de 0-2 op het scorebord kon zetten. Een mooie actie vanaf de linkervleugel, naar binnen trekken en met zijn mindere been de bal in de verre hoek plaatsen.

De laatste 15 minuten van de eerste helft kwam Patria iets meer onder de druk vandaan. Dit leverde een aantal kleine speldenprikjes op richting het Driebergse doel. Het was doelman Michel van Bruggen die zoals vaker zijn doel schoon wist te houden. De 0-3 voor rust leek te gaan vallen na een niet te missen kans voor Abate Nyamsi, maar hij faalde oog in oog met de doelman. 0-2 ruststand.

De tweede helft begon zonder wissels en ging verder zoals het beeld in de eerste helft. FC Driebergen domineerde het spel en ging op zoek naar een volgende treffer. Dit gebeurde vrij snel na de hervatting. Via een heerlijke pass van linksback Casper van Tricht kon Abate Nyamsi worden gelanceerd richting het doel. Waar hij voor rust nog miste, kon hij nu de bal beheerst langs de keeper schieten. 0-3.

FC Driebergen bleef continu op zoek naar meer doelpunten. Uitblinker Manasse van Dijk was vandaag enorm belangrijk met zijn rushes langs de lijn en energie die hij op de mat legde. In de 51e minuut besloot de warrig fluitende arbiter een 100% strafschop niet te geven, maar te kiezen voor een vrije trap buiten de zestien meter. Duidelijk was alleen wel voor iedereen dat de overtreding binnen het strafschopgebied werd gemaakt.

De wedstrijd leek een beetje als een nachtkaars uit te gaan, maar dat veranderde na de plotselinge tegengoal. Een lange bal werd door meerdere verdedigers verkeerd ingeschat. Michel van Bruggen kon in eerste instantie nog knap redding brengen, maar daar was dan toch de 1-3. Het was tijd voor wat nieuwe energie. Drie debutanten kwamen het veld in. De 17-jarigen Cas Boumeester en Bram Vermetten kregen hun eerste minuten in het eerste elftal. Na lang revalideren kon ook eindelijk Matty de Jong weer het veld betreden.

Een aanval via de rechterkant zorgde voor veel blijdschap langs de kant. Na een heerlijke actie van Cas Boumeester, die twee verdedigers te kijk zette, kon de bal opzij worden gelegd richting Matty de Jong. Hij tikte de bal binnen en kon na enkele minuten na zijn debuut dus al een eerste treffer achter zijn naam schrijven. 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Bilal Soutouti, die daarmee zijn zesde doelpunt van het seizoen maakte. Eindstand 1-5.

De aankomende week zal er geen competitiewedstrijd worden gespeeld. Over twee weken op zaterdag 4 maart speelt FC Driebergen de thuiswedstrijd tegen Bunnik ’73. Aanvang in 14:30 uur.