FC Driebergen verspeelt zijn 3e plaats met verlies bij VVJ (2-1)

Autoservice Cor Duiveman

FC Driebergen heeft drie zeer belangrijke punten laten liggen in de strijd om nacompetitie te halen bij naaste concurrent VVJ (Utrecht). Het was een zeer sportieve wedstrijd die onder zeer goede leiding stond van de scheidsrechter. De wedstrijd ging vooral in de eerste 30 minuten gelijk op. VVJ drong voetballend meer aan en was in de eerste fase fel in de duels. FC Driebergen begon de wedstrijd met vier invallers door uiteenlopende redenen. Het was vandaag de zeer goed keepende doelman Michel van Bruggen die zijn talent moest laten zien en zijn doel bij diverse pogingen schoon hield.

Aan de andere kant waren er wat kleine kansen, die door te weinig mankracht onbenut bleven. De jeugdige spits Anouar el Kibir kwam net steeds iets te kort om doeltreffend af te ronden. In de 20e minuut kwam FC Driebergen goed weg door een schitterend schot van de zijde van de thuisclub. Het schot belandde keihard op de lat, nadat deze licht werd aangetikt door de Driebergse doelman. De toeschouwers zagen dat de thuisploeg nog net voor het rustsignaal de voorsprong kon nemen. Het was de 41e minuut dat een ogenschijnlijk ongevaarlijke lijkende hoekschop toch knullig voor het tegendoelpunt zorgde. Door slordig uitverdedigen kwam de bal voor de voetbal van een VVJ speler. Na de carambole rolde de bal al hobbelend in het doel. Gezien het spelbeeld een verdiende 1-0 voorsprong voor de thuisploeg net voor de rust.

FC Driebergen kwam goed uit de startblokken aan het begin van de tweede helft. Het ging direct op zoek naar mogelijkheden om snel de stand gelijk te trekken. Dit lukte dan ook snel en dat was in de 50e minuut. Een schitterend genomen vrije trap van Bilal Soutouti vloog hoog in de verre bovenhoek. 1-1. Dit was een mooie opsteker om er een leuke en spannende tweede helft van te maken. Het werd ook spannend, omdat beide ploegen veel de lange bal speelde. Iedere aanval werd gevaarlijk, omdat de bal steeds achter de verdediging werd gelegd. Na een korte opleving van FC Driebergen nam de thuisclub het initiatief over in de wedstrijd. VVJ ging steeds meer op de counter spelen en werd steeds gevaarlijker, waardoor de al genoemde Michel van Bruggen diverse keren handelend moest optreden.

Door de vele spelers die absent waren, zijn de twee oudgediende Paul van Hofwegen en Michel Hoekstra weer opgetrommeld om het eerste elftal te helpen. Het was Paul van Hofwegen die de plaats innam van Jordy v Haarlem. In de 58e minuut mocht FC Driebergen niet mopperen, omdat de bal voor de tweede keer de paal raakte. Niet veel later in de 60e minuut kwam de thuisploeg toch weer op een voorsprong. Door een worsteling om de bal rond de 16 meter, kwam deze plotseling voor de voeten van een VVJ speler die dit buitenkansje feilloos benutte.

Wat FC Driebergen ook probeerde, het was in de eindfase van een aanval steeds weer onzorgvuldig. Dit resulteerde in een aantal kleine kansen, maar tot echt uitgespeelde mogelijkheden kwam de ploeg niet. In de 70e minuut kwam dan ook Michel Hoekstra in het veld voor de leeg gespeelde Douwe Winsemius. FC Driebergen bleef veel druk zetten door alle ballen hoog voor het doel te pompen. Op een mogelijke strafschop na, waarbij Paul van Hofwegen onderuit geschoffeld werd, werden er weinig kansen gecreëerd. In de 81e minuut bij een uitval van VVJ moest de Driebergse doelman nog eenmaal handelend optreden.

Het werd op het eind nog zeer spannend en de gelijkmaker hing in de lucht. In de 87e minuut kwam FC Driebergen bijna op gelijke hoogte. Het was wederom een uitstekend genomen vrije trap van Bilal Soutouti, die helaas voor de Driebergenaren tegen het aluminium uiteen spatte. Het zat er vandaag gewoonweg niet in. Een zeer kostbaar verlies voor FC Driebergen. Het is teleurstellend voor het verdere verloop van de competitie. Het wordt dit seizoen helemaal niets of er komt nog een toetje wat betreft de nacompetitie. De ploeg is hierbij wel afhankelijk van twee andere wedstrijden. Aanstaande zaterdag op 27 mei speelt de gehele competitie de laatste wedstrijden van het seizoen. Bijna alle wedstrijden zijn belangrijk voor zowel het kampioenschap, de directe degradatie en de nacompetitie voor degradatie en promotie.

De laatste thuiswedstrijd is tegen Patria (Zeist) en de aanvang is 14:30 uur op Sportpark de Woerd.