FC Driebergen Vrouwen 1 doen goede zaken in Scherpenzeel

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Valleivogels uit Scherpenzeel op het programma. Door de eerdere wedstrijden dit seizoen wisten we dat het meer bikkelen dan voetballen zou worden tegen deze fysiek sterke ploeg.     Op het zeer hobbelige veld was het lastig om elkaar goed te vinden.

Toch gingen de Driebergse dames prima van start, met al in de begin fase een kansje voor Irene en een corner voor Esther die op niets uitliep.   Valleivogels probeerde ook hun favoriete spel te gaan spelen, de lange bal en dan hopen op foutjes in onze achterste linie.
Steeds weer waren Gabrielle, Thirza, Tamar en Laurien scherp op deze uitvallen van Valleivogels.

In de 15e minuut kwam de rechtsbuiten er een keer langs, maar toen was Floor paraat om het lastige schot  prima te stoppen en 5 minuten na deze actie greep Laurien prima in door een bal over de zijlijn te jagen.    De Driebergse ploeg zocht naar de mogelijkheden, maar steeds was de eindpass niet optimaal.   In de 18e minuut een lange bal, die door de verdedigster van Valleivogels verkeerd beoordeeld werd en zo naar achteren gekopt werd, waardoor Irene vrije doortocht kreeg.             Irene besloot direct uit te halen, waar breed maken en iets verder doorlopen misschien een betere optie was geweest.   Even daarna een prachtige cross pass van Chantal op Naomi, waar ze iets te laat startte om met haar actie meer gevaar te geven en zo ging er weer een mogelijkheid verloren.

Ook de volgende mogelijkheid was voor Naomi, al moet gezegd worden dat dit een stuk lastiger was om de lange bal in de linker hoek te koppen; waar tegendraads inkoppen een betere optie  was geweest.  FC Driebergen begon in deze fase de wedstrijd in handen te krijgen door meer druk te zetten, een prachtige voorzet van Thirza belandde bij Irene,  die de bal op maat bij Naomi liet belandden, maar wederom was de eindpass slordig, waardoor de mooi ingezette aanval vast liep.   Het middenveld met Chantal, Tamar, Maud en Tamara begon elkaar steeds beter te vinden, waardoor de aanvallen van Valleivogels nog spaarzamer werden.   In de 22e minuut nam Tamara een prima vrije trap, waar Irene net een teenlengte te kort kwam om de bal in het net te schieten.    In de 28e minuut een prachtige aanval, die door Esther met een mooie draaiende voorzet op maat bij Wendy liet belandden, maar op de één of andere manier raakte Wendy de bal niet of nauwelijks en kon de keepster de aanval onschadelijk maken. De volgende kans kwam vanaf de rechterflank door Esther die de bal met een draai in het strafschopgebied bracht, waar de keepster zich bijna op verkeek.

Na 33 minuten moest Esther geblesseerd van het veld af door een flinke schop tegen haar net herstelde enkel.  Zo werd een 0-0 ruststand bereikt.    De 2e helft begon FC Driebergen furieus, want al in de 1e minuut een schot van Irene wat zeker houdbaar leek,  vloog in de hoek van het doel, wat de verdiende 0-1 betekende.  Dit was het zetje wat de dames nodig hadden om er een heerlijke       2e helft van de maken.   Met het inbrengen van Rianne op de rechterflank en Britt erachter kwam er meer diepgang in het Driebergse spel. Chantal verhuisde naar de linkerflank om Naomi te assisteren.

Het was een genot om de strijdvaardigheid te zien van het Driebergse team, waardoor Valleivogels steeds verder terug werden gedwongen.  Bij elke klein kansje stond onze verdediging weer goed en toonde Gabrielle zich een goede veldvrouw door steeds de juiste beslissingen te nemen. Voorin was vooral de gretigheid , waarmee Wendy speelde een lust voor het oog; met haar actie en mooie voorzet op Irene in de 14e minuut, was het bijna 0-2, maar de bal ketste na een pracht schot op de kruising het veld weer in.   FC Driebergen was oppermachtig maar de voorsprong nog steeds nipt, waardoor bij uitvallen steeds de adem werd ingehouden, maar Floor bleek onze reddende schakel achterin door de nul te houden.  Na 22 minuten kreeg Rianne een corner en liet de bal achterin het doelgebied vallen, waar Irene mooi inkopte maar de keepster met een pracht redding de bal naast het doel tikte.  De volgende kans was voor Rianne, maar zij zag haar schot tegen de keepster belandden en even daarna schoot Britt net voorlangs.  De volgende aanval had een beter eind verdiend, maar Maud probeerde Irene te bereiken i.p.v. hard op het doel te schieten in kansrijke positie.  Rianne kreeg nog een 2e kans in een 1 op 1 met de keepster, doordat 2 verdedigers van Valleivogels tegen elkaar aanliepen, maar wederom had Rianne het geluk niet aan haar zijde.

De verlossende 0-2 kwam uiteindelijk uit een vrije trap, die na een overtreding op Britt werd toegekend.  Irene schoot de bal door een groep speelsters, waardoor het uitzicht van de keepster niet optimaal was en de bal tegen de touwen vloog (een beetje een lucky net als de 0-1). Ook zal de slechte kwaliteit van het veld een rol gespeeld hebben.  Net voor tijd had het nog 0-3 moeten zijn door een voorzet van Rianne, die via Irene bij Naomi terecht kwam, die met een halve draai de verdedigster mooi opzij zette en toen de bal tegen de keepster aanschoot i.p.v. voor te leggen naar de volledig vrijstaande Irene.   Wederom werd een prima overwinning geboekt en konden 3 punten meegenomen worden naar Driebergen.

Dit weekend spelen de Driebergse dames de uitwedstrijd tegen DVSA/Musketiers uit Amerongen, wat wederom een finale betekend.

http://www.youtube.com/watch?v=9Mbzhgr0gvQ&feature=youtu.be