FC Driebergen Vrouwen 1 doet zichzelf tekort

Eindelijk was het weer zo ver, dat de competitie weer hervat mocht worden met een thuiswedstrijd tegen het  Veenendaalse Dovo, een tegenstander waar de Driebergse ploeg  het altijd moeilijk mee heeft.

De Driebergse ploeg trok meteen ten aanval, waar Britt in de spits (vervanger voor de geblesseerde Irene) net niet bereikt kon worden om meteen gevaar te stichten. Het was aftasten in die beginfase, waar de Driebergse vrouwen nog moesten warmdraaien; maar daar was geen tijd voor, want Floor speelde Tamar aan, die  koos ervoor om de bal terug te spelen op Floor, maar de bal kwam iets te hard naast Floor en rolde zo het het lege doel in, van de zijkant zag het er knullig uit en  zo kreeg Dovo  de 0-1 cadeau.

FC Driebergen speelde de eerste helft slordig en te gehaast, waardoor er weinig uitgespeelde kansen kwamen. Voorin kon de bal niet vastgehouden worden en het middenveld had moeite om de voorste linie goed in stelling te brengen. Dovo loerde op de counter en kreeg via uitvallen nog een aantal gevaarlijke kansen. De beste kans voor FC Driebergen, was voor Britt die de bal goed inschoot, maar net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan.

Zo werd de rust bereikt, die door coach Harry gebruikt werd om wat wijziging door te voeren; Helen die een ongelukkig wedstrijd speelde werd gewisseld, waardoor Chantal van mid-mid op de rechtsvoor positie kwam te staan en Maud de mid positie overnam, Naomi nam de spitspositie over, wat later een gouden greep bleek.   De Driebergse ploeg begon sterk in de 2e helft en speelde powerplay, waardoor Dovo alleen nog maar aan verdedigen toekwam.  De eerste mooie aanval via Chantal op Naomi en de kaats op Tamar, die meteen uithaalde maar haar schot werd geblokt en belandde bij Maud, die iets te scherp schoot waardoor de bal naast het doel belandde.

Even later was het Ezgi, die in kansrijke positie inkapte maar net de bal niet onder controle kreeg, waardoor de kans verloren ging.     Een doelpunt kon niet uitblijven , een bal van Ezgi leek afgeslagen, maar Naomi kreeg de bal via een Dovo been toegespeeld en draaide mooi om haar as en schoot meteen loepzuiver in de rechterhoek 1-1.

De dames van Dovo gingen fysiek een tandje bij schakelen, om de wedstrijd te doen kantelen, met middelen die de grenzen van de voetbalregels flink overschreden.   Een charge op Tamar aan de zijlijn had een kaart verdiend met de valentijnskleur, maar scheidsrechter Kooiman beoordeelde de situatie anders tot ergenis van coach Harry en de Driebergse toeschouwers en zo kon de speelster van Dovo binnen de lijnen blijven, waardoor de wedstrijd grimmiger werd.

Dovo counterde en bij één van de counters kwam de spits van Dovo net te laat bij de bal en trof Floor in haar gezicht, wat Floor schreeuwend van de pijn een gebroken neus opleverde.

Dit betekende dubbele pech voor het Driebergse team, omdat niet meer gewisseld kon worden, Rianne nam de positie van keepster over en moesten de Driebergse vrouwen nog 25 minuten met 10 verder spelen. De Driebergse dames stroopten de mouwen op en gingen verder met aanvallen, wat al vrijwel direct bijna een eigen doelpunt van Dovo opleverde, maar de bal ging rakelings naast.

Uit de corner van Chantal kwam de bal bij Naomi, die de bal inkapte voor haar linker en toen met een pracht boog,  de bal over de keepster en verdedigster net voor de lijn heen lopte en zo de 2-1 in het net zag verdwijnen.   Op dat moment volledig terecht,  maar Dovo herpakte zich snel door uit een corner de bal door te koppen naar de rechterflank, waar de Driebergse verdediging 1 speelster over het hoofd zag , die direct uithaalde en de 2-2 in het net achter Rianne liet belandde.

FC Driebergen probeerde van alles om  de overwinning nog te pakken, maar ondanks nog een paar kansen wil de de bal niet meer over de lijn en zo kreeg de Driebergse ploeg te weinig, maar kon met opgeheven hoofd het veld verlaten, maar met een gevoel van verlies en machteloosheid door het onfortuinlijke uitvallen van Floor.