FC Driebergen Vrouwen 1 door naar volgende ronde beker

Heiko Gorter Makelaars

Afgelopen zaterdag stond het bekerduel tegen Delta Sports Vr2 op het programma. Het was een weerzien met een bekende tegenstander gezien de vele wedstrijden van vorig seizoen.

FC Driebergen begon de wedstrijd zonder de geblesseerde Britt, Wendy en Chantal, waarvan de laatstgenoemde wel op de bank mocht plaatsnemen.    Na controle van de spelerspassen op het veld door scheidsrechter Staal begon de wedstrijd zo’n kleine 10 minuten later.

De Driebergse vrouwen begonnen de wedstrijd wat nerveus, waardoor Delta Sports meteen het initiatief konden nemen.   Al in de 2e minuut resulteerde dit in een kans voor de Houtense formatie, maar de nog niet goed warmgedraaide spits raakte de bal maar half, waardoor deze naast het doel van Floor belandde.    FC Driebergen had moeite de bal vast te houden op het middenveld, waar in de beginfase Maud en Rianne achter hun tegenstanders aanmoesten i.p.v. zelf het spel te dicteren. Ook in de opbouw liep het allemaal stroef doordat veel duels verloren gingen.

De enige die voor gevaar zorgde was Esther, die na 11 minuten over de linkerflank werd weggestuurd door Maud;  met een passeeractie haar directe tegenstander omspeelde, maar toen ongunstig links van het doel uitkwam en de bal iets te gehaast  naast de paal schoot.    Delta Sports had tot dan toe het betere van het spel en dit leverde in de 16e minuut een kans op voor de spits, die Gabrielle uitspeelde, maar Laurien gaf met een prima loopactie rugdekking en kon de aanvallende actie onschadelijk maken.  Het spel golfde heen en weer en het wachten was op de eerste goal.

Na 20 minuten werd Esther door Tamar op links weggestuurd , nu had ze wederom een mooie slalom actie en zag Irene in de spits voorchecken en gaf de bal op maat naar Irene, maar de verdediging kon Irene net op tijd afstoppen, waardoor een mooie actie van Esther wederom niet beloond werd.

Nog geen 2 minuten  later werd Irene door Tamar de diepte ingestuurd en kwam oog in oog met de Delta doelvrouw, maar wederom had ze niet de rust om de doelvrouw te verschalken en schoot de bal hard tegen haar aan, de terug carambolerende bal kwam voor de voeten van Helen, die de bal voor het inschuiven had, maar dit ook veel te overhaast deed en zo haar schot naast het lege doel zag verdwijnen.     Delta Sports had in deze fase het geluk aan hun zijde en zo kon het gebeuren dat in de 26e minuut na verkeerd opbouwend uitverdedigen van Floor en ik meen Gabrielle, de bal onderschept kon worden en na een simpele passeeractie de Delta spits kon uithalen en zo vloog de bal onhoudbaar in de rechterhoek 0-1 voor de Delta Sports formatie;  volledig onnodig.

FC Driebergen moest nu meer druk gaan zetten en zo werd Esther op links weer in stelling gebracht, wat in de 30e minuut een kans opleverde, maar wederom kon de Delta doelvrouw de kans onschadelijk maken.     De tot dan toe goed spelende Esther verloor gelukkig haar zelfvertrouwen niet en zo kon zij zelf met een loopactie over de linkerkant, de verdediging op snelheid uit positie brengen en met een wonderschone kapactie de laatste verdedigster van Delta uitspelen en nu 1 op 1 met de Delta keepster de bal hard tegen de touwen schieten, de bevrijdende 1-1.

Deze tegengoal was voor Delta weer het sein om de druk op het Driebergse doel te vergroten, wat in de 40e minuut een kans opleverde door wederom foutief uitverdedigen, maar gelukkig was Floor alert en kon met een pracht safe redding brengen.     2 minuten later een mooie aanval via links waar Thirza werd uitgekapt en zo kon de Delta speelster uithalen en zag haar harde schot in de linkerhoek vliegen, maar wederom had Floor een fenemonale katachtige reactie (zonder miauwen) en tikte de bal uit de hoek tot corner. De corner leverde verder niets op en zo werd de rust tot opluchting van coach Harry met 1-1 gehaald.

In de rust werden de 3 wisselspeelsters Chantal, Tamara en Ellen de warming up ingestuurd. Aan het begin van de 2e helft werden Maud, Thirza en Helen gewisseld en zo kon de Driebergse formatie met nieuwe krachten de strijd aangaan.

Het Driebergse team begon prima aan de 2e helft en hier viel meteen de gretigheid van Tamara op.     Ook gaf het inbrengen van Chantal op de rechterflank direct meer gevaar, want in de 5e minuut was haar actie bepalend voor de eerste Driebergse kans.  Chantal kwam goed door op de rechterkant en kon zo Rianne opmaat bedienen, het schot van Rianne was niet hard genoeg en kon door de Delta keepster tot corner verwerkt worden.

Esther nam plaats bij de linkercorner vlag en schoot de bal met een curve in het hart van de Delta defensie, waar Chantal alert was en de pracht corner direct tegen de touwen tikte 2-1.

Deze behoorlijke domper was voor Delta Sports aanleiding om direct weer de druk op te voeren en zo was het 5 minuten later bijna 2-2, maar een mooi schot van de Delta vrouwen spatte op de lat boven Floor uiteen.    Direct na deze actie van Delta counterde Driebergen via de rechterkant waar Chantal met een actie op snelheid, gevaarlijk opstoof richting doel van Delta en toen de bal voorzette, maar de voorzet werd ternauwernood voor de instormende Irene weggewerkt door Delta Sports.

De strijd speelde zich nu met name af op het middenveld, waar Tamara met prima veldspel een storende factor was in het opbouwende spel van Delta en Tamar en Rianne met vechtvoetbal overeind bleven en zo vaak de bal heroverden, waardoor de FC Driebergen vrouwen weer konden gaan bouwen aan nieuwe aanvallen.    Delta gaf zeker niet op en het was aan keepster Floor te danken dat in de 12e minuut  de stand 2-1 bleef, want wederom met een heerlijke zweefduik kon Floor redding brengen op een prachtig schot van Delta Sports.

Het spel golfde heen en weer en zo ging Driebergen weer ten aanval, met een mooie steekpass van Irene op Chantal en de pass terug op Irene leverde de volgende kans op, maar Irene zag haar schot net naast het doel verdwijnen.    Na deze actie vroeg Chantal om een wissel, omdat het toch niet ging en zo werd Rianne doorgeschoven naar rechtsvoor en mocht Maud de rechter middenveld zone gaan bespelen.   Het beoogde effect van coach Harry om de geblesseerde Chantal  even te laten spelen en haar scoringsdrive hadden immers na 5 minuten al succes en zo was haar werk gedaan voor deze middag.
Delta Sports ging nog meer druk zetten en het middenveld werd nu overgeslagen, maar onze verdediging kon zich met hulp van Floor staande houden tot de 22e minuut.

Delta kreeg in een afgeslagen aanval een corner en deze werd prima genomen en belandde achterin het doelgebied, waar de linkeraanvalster van Delta totaal werd vrijgelaten en zo zonder veel moeite de bal in het net kon koppen 2-2.   Wederom was een Delta doelpunt te wijten aan onnodige persoonlijke fouten, die eigenlijk op dit niveau niet op deze wijze mogen gebeuren.

Even zag het ernaar uit, dat Delta Sports door zou drukken, maar Ellen, Gabrielle, Laurien, Rosanne en niet te vergeten keepster Floor konden met moeite het verdedigingsblok gesloten houden.   Het vechtvoetbal van Tamara, Tamar en Maud op het middenveld gaf uiteindelijk de doorslag voor een fortuinlijk Driebergs slotoffensief,  waarin Irene een belangrijke rol speelde met haar lange bal naar Rianne op rechts, haar goede actie  die weer op maat bij Irene belandde en toen krachtig door Irene werd afgerond 3-2  zo’n 10 minuten voor tijd.

Het werden nog 10 minuten van IJsberen voor coach Harry, maar het Driebergse team hield prima stand en kon de 3-2 veiligstellen en zo de volgende ronde in de beker bereiken.

Een prima teamprestatie met veel inzet en bij vlagen goed voetbal , waarin de FC Driebergen vrouwen de langste adem toonden.   Veel succes verder in de bekercompetitie.