FC Driebergen Vrouwen 1 dwingen winst af

Zaterdag 12 april stond de uitwedstrijd tegen DVSA/Musketiers  Amerongen-Elst op het programma. Met gemengde gevoelens werd afgereisd naar Amerongen, omdat eerder dit seizoen 0-0 gelijk gespeeld  werd en de Amerongse ploeg de laatste weken prima resultaten geboekt had.

Na een prima warming up was de Driebergse ploeg klaar voor de confrontatie, maar toen bleek op aanwijzingen van de Driebergse ploeg, dat er met de doelnetten veel mis was;  er kon wel een skippy bal door het net heen en door de Driebergse coaches  werd dan ook geweigerd om de wedstrijd te beginnen.   Er moest uitgeweken worden naar een ander veld, waar een training moest worden afgebroken en toen er een flink aantal konijnenholen gedicht waren, kon de wedstrijd eindelijk beginnen.   Al snel werd duidelijk dat de Driebergse ploeg het op moest nemen tegen een tegenstander met 13 mensen, 11 speelsters,  de scheidsrechter en grensrechter van DVSA.

DVSA begon goed, maar het Driebergse team hield goed stand en na zo’n 15 minuten pakte de Driebergse ploeg het initiatief en werd gevaarlijk met een kans voor Irene, die naast het doel belandde.    Even later was het Wendy, die via de linkerflank doorbrak en zo richting keepster sprintte; maar tot ongeloof van iedereen floot de scheidsrechter voor buitenspel, waar absoluut en duidelijk zichtbaar geen sprake van kon zijn. Zo werd duidelijk dat deze scheidsrechter en grensrechter, na al wat vreemde beslissingen , bewust de wedstrijd in het voordeel van DVSA gingen leiden.  Het moet gezegd worden dat de dames van FC Driebergen zeer sportief bleven en zich niet uit hun spel lieten halen, terwijl de neutrale toeschouwer van de ene verbazing in de andere viel.

Na zo’n 20 minuten een breedte pass van Tamar op Chantal, die met een mooie voorzet Irene bereikte, maar wederom was Irene niet gelukkig in de afronding.  2 minuten later was het weer Chantal die met een mooie beweging de linksback omspeelde en  de bal op maat bij Irene bezorgde, maar ook nu was de kans niet aan Irene besteed en ging zacht via de keepster naast. Uit de corner van Chantal, kwam de bal bij Wendy die prima doorzette, waardoor Maud de bal in een melee van speelsters in het doel kon werken 0-1.  In deze fase was het Driebergse team oppermachtig, waardoor DVSA alleen wat spaarzame counters kon plaatsen, die door onze prima verdediging goed opgevangen werden.  Na nog een opzichtige duw binnen de 16 meter in de rug van Chantal op het moment van inkoppen; had de Driebergse ploeg een strafschop moeten krijgen, maar weer zag de scheidsrechter niets en liet gewoon doorspelen.  Zo werd een 0-1 ruststand bereikt en kon de 1e helft geanalyseerd worden en met de waarschuwing om uit te kijken voor het tegen krijgen van strafschoppen, gingen de Driebergse dames het veld in.   DVSA moest komen en dat deden ze ook; in de eerste 15 minuten nog zonder succes.  Maar in een volgende aanval was Gabrielle net 1 stap te laat en haakte daarbij haar tegenstandster op de rechterflank en zo belandde de bal op de strafschopstip.   Dit buitenkansje liet DVSA niet onbenut en zo vloog de bal onhoudbaar voor Floor in de rechterhoek van het doel 1-1.

Even leek FC Driebergen ten onder te gaan, maar DVSA was niet koel genoeg om de kansen te benutten. In de counter bleek FC Driebergen gevaarlijk met een mooie combinatie tussen Naomi en Esther, die maar net door de DVSA doelvrouw onschadelijk gemaakt kon worden.  Ook kreeg Rianne nog een pracht kans op de rechterflank, maar haar schot vloog meters over het doel.

Het werd uiteindelijk de 2e helft van Chantal, die in een prachtige aanval 1 op 1 met de DVSA doelvrouw kwam te staan en de bal koeltjes in de linkerhoek tegen het net liet belandden 1-2.         Zo kwam deze goal precies op het goede moment, om weer wat lucht te krijgen en na 25 minuten spelen, onderschepte Chantal de bal in de 16 meter, kon zo vrijuit aanleggen en schoot loepzuiver in de linkerhoek  de 1-3 en dit betekende direct de genadeklap, waardoor DVSA mentaal niet meer kon omschakelen om wederom in de wedstrijd te komen.  Het Driebergse team liet weer zien, dat met strijd en slim voetbal de buit over de finish getild kon worden.   De 1-3 was volledig verdiend en zo valt de beslissing om het kampioensschap in de laatste competitiewedstrijd  thuis tegen TOV uit Baarn.   Voor deze wedstrijd wordt gezocht naar een datum, aangezien de Driebergse dames ook nog actief in de beker zijn (op 3 mei uit tegen Elinkwijk).    Het blijft dus ongekend spannend voor het Driebergse damesteam.

http://www.youtube.com/watch?v=KKRM4c3xO3g&feature=youtu.be  filmpje circa 15 minuten